Manzara hiç iyi değil...
Amerika ile aramız kötü...
Rahatsız edici ve çirkin!
Gerilim olanca şiddetiyle sürüyor.
Dengesiz, güvenilmez ve de bilgisi sınırlı bir başkan olduğu görülen Trump, büyük Türkiye’yi hiçe sayarak gidip PKK uzantısı YPG’nin kucağına oturdu!
ABD, Suriye’de YPG adı altında faaliyet gösteren PKK’lı teröristlere açıkça destek oluyor, civcivlerini koruyan anaç tavuk gibi onlara kol kanat geriyor!
Teröristler, kendilerine verilen ağır silahları ve zırhlı araçları PKK’ya yolluyor, onlar da gelip bizi vuruyor. İşin bu tarafı Amerika’nın umurunda değil!
ABD yönetimi, kendi menfaatleri için yalnız müttefiklerini değil, babalarını bile satar! Onlar için dünyada sadece “Amerika’nın çıkarları” vardır. Gerisi boş!

*  *  *

Türkiye ile gerilimin had safhaya çıktığı bu günlerde, Adana İncirlik Üssü’nde ilginç bir olay yaşandı.
Açıkçası bir Türk olarak bu olayla gurur duydum.
Amerikalı komutanlar, operasyonlarda üstün başarı gösteren Türk Albay Orkun Özeller’e “Madalya ve berat” vermeyi kararlaştırdı.
Madalyayı İncirlik Üssü’nde “Doğal Kararlılık Harekâtı Komutanlığı” adına Amerikalı Albay Kevin Leahy takacaktı.
ABD’li albay, madalya ve beratını alması için yiğit Türk subayı Albay Orkun Özeller’i kürsüye çağırdı.
Türk albay geldi, kürsüye çıktı ve madalya ile beratı almayı reddederek, Amerikalıları şoke eden şu konuşmayı yaptı:

*  *  *

“Sizleri yaralamak ve üzmek istemem. Fakat benim bu madalyayı kabul etmem mümkün değildir. Çünkü bu madalyayı verenler, benim düşmanım olan YPG’li teröristlerle işbirliği içindedir. Onurum, bu madalyayı kabul etmeme müsaade etmiyor.”
İşte gerçek Türk, işte hakiki Türk subayı...
Albay Orkun Özeller ile biz de gurur duyduk.
Bir Türk’e yakışan şerefli bir davranış sergiledi. Gönülden kutluyoruz.

Bir efsanenin sonu!


Birkaç gün önce gazetelerde açıklandı. Bodrum’un simgesi olan ünlü eğlence mekânı Halikarnas Disko, yabancıların tanıdığı İngilizce isimle “Halikarnas The Club Bodrum” faaliyetine son vermişti.
Kulübün sahibi ve “Halikarnas” markasının yaratıcısı Süleyman Demir, yakın dostlarıyla bir araya geldiği özel davette:
“Halikarnas’ı 1989 yılında kurdum. 28 yıldır ülkeme ve sizlere Halikarnas ile mutluluk vermeye, eğlence ve sevgi dolu anlar yaşatmaya çalıştım. Ülkemizin ve dünyanın değişen şartları nedeniyle Halikarnas’ı zirvede iken kapatma kararı aldım” derken sesi hüzünlüydü.

*  *  *

Ben yaz aylarımı 30 yıldır Bodrum’da geçiren bir kişi olarak Halikarnas’ı iyi tanırım.
Bodrum dünyaya ün salan harika bir tatil beldemizdir. Halikarnas Disko ve Club de Bodrum’u dış dünyaya tanıtan simge bir eğlence mekânı idi.
Londra’da bindiğim bir takside şoförün “Bodrum’a gidip, Halikarnas’ta eğlenmek için para biriktiriyorum” dediğine tanık olmuştum...
Halikarnas, yabancı turistlerin gözdesiydi. Onun kapanmasıyla Bodrum’lular çok şeyler kaybettiklerini bu yaz görecek ve anlayacaklar.

*  *  *

Kimler geldi, kimler geçti Halikarnas’tan?
8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile eşi Semra Hanım, Fenerbahçe’nin efsane Başkanı Ali Şen, TÜTAV Başkanı Kemal Baytaş, işadamı Aydın Doğan, müzik dünyasının kralı Ahmet Ertegün, ünlü denizci Sadun Boro, Necati Zincirkıran, Bedri Koraman, Ertuğrul Özkök, Can Pulak, Güneri Cıvaoğlu, Ceylan Öztanık, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Zeki Müren, İbrahim Tatlıses, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Akrep Nalan, Fedon... Bunlar ilk aklıma gelenler... Halikarnas’ı ziyaret etmeyen yoktur sanırım.
Yerli ve yabacı tüm ünlülerin uğrak yeriydi Halikarnas...
Süleyman Demir “İnşallah yeni projelerde buluşacağız” diyor.

TEBESSÜM 

Temel, rüyasında ak sakallı bir ihtiyar görmüş...
Ermiş bir kişi olan bu ihtiyar, bundan böyle her işinin rast gideceğini anlattıktan sonra:
“Yürü ya kulum” demiş. Temel uyandıktan sonra, rüyasında gördüğü ak sakallı ermişin sözlerinin muhasebesini yapmış:
“Madem bundan sonra yürümem gerekiyor... Madem ak sakallı ermiş dede ‘yürü ya kulum’ dedi” o halde söylediğini yapmalıyım.” Demiş ve... İlk iş olarak gidip otomobilini satmış!

GÜNÜN SÖZÜ

Sen yeter ki diri ol,
o zaman ölü yıkayıcı
Amerika seni yıkayamaz!

15rahmibey_aynen