Katar küçük, hatta küçücük bir ülke. Fakat yarattığı kriz büyük!
Neden? Petrol zengini de ondan!
Katar’ın nüfusu yaklaşık 2 milyon 200 bin, yüzölçümü ise 11 bin 571 kilometrekare, yani bizim İzmir ilimiz kadar.
Krizi körükleyen, ABD’nin çılgın başkanı Trump! Bu adam inşallah dünyanın başına büyük dertler açmaz!
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Bahreyn, Libya, Yemen ve Maldivler’in, teröre destek olduğu gerekçesiyle Katar ile bütün diplomatik ilişkilerini kesme kararı alması, dünya siyasi ve ekonomik gündemini sarstı.
Katar yönetimi “Teröre destek verdiği iddialarını yalanlıyor ve bu iddiaların hiçbir kanıta dayanmayan, mesnetsiz suçlamalar olduğunu” söylüyor.

* * *

Türkiye, Katar’ı kesinlikle desteklemek zorunda. Neden? Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarı, Katar yönetimi ile “Kanka” da ondan... Erdoğan ile Katar Emiri sık sık bir araya geliyor.
Aslında ABD, Katar üzerinden Türkiye’yi sıkıştırmak istiyor.
Katar, Türkiye’ye sıcak para girişini sağlayan bir ülke...
Türkiye’nin Katar’da bir askeri üssü var. Bu üste 300 askerimiz bulunuyor. Hedef Katar’daki Türk askeri sayısını 3 bine çıkartmak. Bu konuda kesin karar alındı.
Askerlerimiz Katar’ı, Arap dostlarından (!) koruyacak!

* * *

AKP iktidarı Katar’a destek olmaya mecbur. Çünkü Katar da giderse, Türkiye neredeyse yapayalnız bir ülke haline gelecek. Son dönemde bize Katar’dan başka dost ülke kalmadı!
Katar’ın Türkiye’de çok büyük yatırımları var.
Katar emiri, Finansbank’ı, ABank’ı, BMC’yi, Digitürk’ü, Lig TV’yi ve daha birçok kuruluşu satın aldı. İstanbul Borsası’nda büyük payı var. Katar’ın, ayrıca çok sayıda emlâk ve arazi de satın aldığı Türkiye’de toplam yatırımının 18 milyar doları geçtiği belirtiliyor.

* * *

Amerika’nın kışkırtmasıyla Katar’a karşı başlatılan bu hareketten sonra hedefin Türkiye olduğu şeklindeki kuşkular büyüyor.
Gelecekte ambargo ve savaş tehditleri gibi krizler çıkabilir!
Kısacası, Ortadoğu fokur fokur kaynıyor.
Trump gibi dengesi sağlam olmayan bir ABD Başkanı yüzünden dünya büyük risklerle karşı karşıya!
Bu adam inşallah insanlığı bir savaşa sürüklemez!

İyi ki büyüyormuşuz!

Türkiye gelişiyor, Türkiye büyüyor, Türkiye şöyle oluyor, Türkiye böyle oluyor ha?
Bunları söyleyenler Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan işsizlik rakamlarına bakıp utanmalıdır.
2017 yılının ilk döneminde Türkiye’deki işsizlik oranı yüzde 12,6 olarak tespit edildi. 3 milyon 900 bin işsizimiz var. Bu resmi rakam, gerçek işsiz sayısı bunun birkaç katı!
İşin en acı ve en vahim olan tarafı genç nüfusun işsizlik oranının yüzde 28.9 olması. Yani yaklaşık her üç gençten biri işsizliğin pençesinde... Ekonomisi güçlü olan ve büyüyen bir ülkede bu kadar işsiz olur mu? Yalan konuşmakla işsizlik yok edilir mi? Maalesef durum böyle!

Tebessüm

Yanlış tercihin ceremesi!

Sarışın bir afet, intihar etmek düşüncesiyle köprüye çıkar!
Tam o sırada köprüden geçmekte olan bir araçtan yakışıklı yurdum insanı iner kızı kolundan tutar ve sorar: “Niçin intihar edeceksiniz?”
Sarışın; “Tüm idealim Amerika’ya gidip artist olmaktı, yapamadım. Yaşamak istemiyorum” der.
Yakışıklı; “Bakın ben yarın gemiyle Amerika’ya gidiyorum. Dilerseniz sizi kaçak olarak gemiye bindirip ABD’ye götürebilirim” der, sarışın kabul eder!
Adam gece kızı gemiye bindirip, saklar. Her gece gelip kaçak yolcuya yemek getirir. Sarışın da kendisine yapılan iyiliğin bedelini, geceleri adamla birlikte olarak öder! Aradan bir ay kadar bir süre geçer.
Bir gün kaptan gemiyi dolaşırken saklandığı yerde kızı görür ve “Sen de kimsin?” diye sorar.
Sarışın korkudan başından geçenlerin hepsini anlatır.
Kaptan “Ah be kızım, geceleri güzel vakit geçirdiğinize hiç şüphem yok ama bu gemi Amerika’ya gitmez ki! Sirkeci-Harem feribotu bu...”
Bu fıkrayı anlatan Eski Sağlık Bakanı Rifat Serdaroğlu “Toplum olarak yanlış tercih yapıyor ve bu yanlış tercihin ceremesini biz çekiyoruz. Yani ortaya çıkan zararı milletçe ödüyoruz” diyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Özgürlükler, ellerimiz cebimizde tırmanacağımız bir merdiven değildir!

2