Ve ekim gelirken yine, yeni teknolojik oyunlar hayatımıza girmeye hazırlanıyor. Bu ay gerçekten yoğun olacak. Note 8 resmi olarak piyasada. Muhtemelen iPhone 8 bu ay kendini ülkemizde gösterecek. Ve şimdi Apple Watch Series 3, geçtiğimiz cuma satışa sunuldu.
Biliyorum artık vergiden nefes alamıyoruz. Ve tüm bu saydığım cihazlar vergi manyağı haline getirilmiş durumda. Ama yine de vitrinden bakıp gönül gezdirmek bedava. Perşembe gününden beri Apple Watch’ın yeni nesil cihazını deneyimliyorum. Ve izlenimlerimi sizinle paylaşmak isterim…

TASARIMDA MUHAFAZAKÅR

Hepimiz bu akıllı saatin LTE yani kendine ait bir dijital sim kartı olan ve telefonunuzu evde unutsanız bile size günü kurtarabilecek versiyonunu merak ediyoruz. Ama dijital Sim Kart teknolojisi yeni bir teknoloji olduğundan ve bizdeki yerli GSM şirketlerinden henüz bu konuda çıt çıkmadığından anladığımız üzere bizim ülkemize bu versiyonun gelmesine biraz var. Dolayısıyla eskisi gibi iPhone’a bağımlı versiyon ile satışı başlıyor yeni serinin.

iPhone çelik ve seramik kasalı versiyonu artık sadece LTE versiyonu için üreteceğinden yeni saatte sadece alüminyum 42 ve 38 mm kasalar ile üretiliyor. Uzay grisi, gümüş rengi, altın rengi kasalar yeni renkli kayışlar ile kombinasyonlar yapılarak satın alınabiliyor. Biz tüketiciler yeni model teknolojik cihazların yepyeni tasarımlarla gelmesine bayılıyoruz. Hele söz konusu aksesuar tarafı da ağır basan bir saatse değişim daha da yüksek bir duyguyla bekleniyor. Ama Apple son dönemde olduğu gibi yine muhafazakar davranmış tasarım konusunda. Hiç bir fark yok yeni nesil ile bir önceki arasında.

01szt09a_ist_izm_ant_trb_ank_adn

Firma bunu, teknolojik olarak daha ileri götürülmüş, işlemcisi daha hızlı bir saatin daha büyük bir kasaya ihtiyaç duymadan pazara sunulabilmesi başarısı olarak pazarlıyor. Eğer sık spor yapan ya da günlük fiziksel aktivitelerini saatin verileri üzerinden değerlendiren bir kullanıcı iseniz Altimetre eklentisi çok hoşunuza gidecek. Böylece cihaz merdivenle çıktığınız katları, spor yaparken çıktığınız ya da indiğiniz yokuşları da değerlendirmeye alabiliyor. GPS özelliği ile olumlu özelliklerinden.
Saate heyecan katan yeni işletim sistemi watchOS 4 oluyor. Özellikle sağlık alanında önemli artılar var. Mesela hiçbir fiziksel aktivite yapmadığınız halde kalp atışınızda değişiklikler olursa cihaz sizi uyarıyor.
Yeni kadranlar özellikle Toy Story hayranlarını sevindirecek cinsten. Kaleydeskop ara yüzlü kadran da güzel. Kilit ekranında nihayet rakamlar büyütülmüş.
Apple Müzik listelerinizi artık saate aktarıp doğrudan çalabiliyorsunuz. LTE versiyonunda inşallah doğrudan tüm Apple Müzik arşivini de çalmak mümkün olacak.
Siri artık kendine özel bir saat kadranına sahip ve saatten de konuşabiliyor. Eğer tüm programlarını dijital takvimlere kaydedip derli toplu bir şekilde yönetebilen insanlardansanız bu kadran size çok iyi gelecek.

SU GEÇİRMİYOR

Bu seride de su geçirmezlik mevcut.
Sonuç olarak eğer Series 2 saatiniz varsa çok da gerekli bir güncelleme gibi görünmüyor. LTE versiyonu beklemekte fayda var. Ama iPhone sahibiyseniz ve akıllı saat de düşünüyorsanız Apple Watch Series 3 zaten çok başarılı bir akıllı saatin daha performanslı ve yani işletim sistemiyle daha fonksiyonel hale gelmiş bir versiyonu.
Fiyatlar ise evet hayli yüksek: 42 mm Altın Alüminyum versiyon 1.799 lira, 38 mm versiyonu ise 1649 lira.