Kendisi henüz bizzat tam olarak gelmese de adı geldi sayılır. Ve tabi ki aklı teknolojik oyuncaklarda olanlar için yeni heyecanlar da yolda. İşte bu yaz çantamızdan çıkarmak istemeyeceğimiz teknolojik oyuncaklar.

1

Spark

Çinli DJI firması drone pazarındaki tartışmasız liderliğinin üzerine yatmıyor. Sürekli yeni ürünler ve güncellemelerle pazardaki açık ara liderliğini pekiştiriyor. DJI geçtiğimiz hafta çok ilginç ama bir o kadar da önemli bir cihaz tanıttı.
İlginçliği tabi ki özelliklerinde gizli. Ama bir akıllı telefon büyüklüğündeki bu drone büyük kalabalıkların bu tarz cihazlarla tanışacağı ilk cihaz olduğu için önemli. Spark adını taşıyan ufaklık, büyük kardeşlerinin birçok özelliğine sahip. Mesela önündeki engelleri görebiliyor, el hareketlerinizle hiç kumandaya gerek olmaksızın çekim yapabiliyor, dilerseniz sizi takip ediyor, dilerseniz etrafınızda serbest daireler çiziyor. 1080p video çekebilen cihaz 2 kilometre menzile sahip ancak uzak çekim yapabilmek için opsiyonel olan uzaktan kumandayı da satın almanız gerekiyor. Saatte 31 km gibi boyuna göre hayli yüksek sayılabilecek rüzgarlara dayanabilen Spark’ın ABD fiyatı 499 dolar olarak açıklandı. Ama ülkemizde ön satışa 2 bin 700 liradan çıktı:

2

GoPro Hero 5

Birçok rakibi çıkmasına karşın GoPro hâlâ yazlık yerlere giden tatilcilerin en iyi dostu. Ve firmanın en güncel modeli Hero 5, bu yıl da popülerliğini koruyacağa benziyor. 4k video çekebilen ve içinde optik sabitleme sistemi de olan cihaz artık sudan korunmak için ekstra bir kılıfa gerek duymuyor. Ve eski versiyonlar için kullandığınız aksesuvarlarınızı kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Cihazın bir başka artısı da akıllı telefon uygulamaları ile çektiklerinizi anında montajlama ve paylaşma şansına sahip olmanız.

3

Vanmoof elektrikli bisiklet

Bisiklet yeniden popülerleşmeye başlıyor. Özellikle katlanabilen bisikletler çok popüler bu ara. Ama ben size bir rüya bisikletten bahsetmek istiyorum. Adı Vanmoof. Kendisi elektrikli bir bisiklet. Ve bir şarjla tamı tamına 120 kilometre menzil sunuyor. Ve saatte 25 km. maksimum hıza erişebiliyor. Üstelik bir de sanki ekstra güçle gidiyor hissi yaratan turbo düğmesi var. Fiyatı 2 bin 400 dolar. Bisiklet, Tokyo’nun dar sokakları ve ağır trafiği için tasarlanmış. Ama bu tanım İstanbul’a da uyuyor. Bu paraya motosiklet de satılıyor ama çevreye en az zararı vererek tarz sahibi bir şekilde dolaşmak için Vanmoof çok çekici görünüyor.