Galatasaray bu maçta çok mu iyi oynayarak kazandı yoksa rakibi mi kötüydü, buna bakmak lazım. Bana göre sarı-kırmızılılar rakibin hatalarını çok iyi değerlendirdi diye bu maçı kazandı yani Akhisar adeta tel tel döküldü. Ege temsilcisi özellikle savunmada ne adam adama ne da alan savunmasını yerine getiremedi. Ayrıca sarı-kırmızılı hücum oyuncularının formda olması ise farkı getirdi. Akhisar’ın kötü oyunu aslanın iştahını kabarttı desek yanlış olmaz. Bruma ise geldiğinden bu yana oynadığı en iyi futbolunu sergiledi. Hem de bu oyunu golleri ile taçlandırdı. 3. Golde Sneijder mükemmel bir topuk pası ile Podolski’yi buluşturdu o da Yasin’e golü attırdı. Adam eksilterek atmış olduğu pas alkışı hak etti. Yasin, Sneijder çok istekli ve mücadeleci oynadılar. Gelecek haftalar adına bu farklı skor Galatasaray’a büyük moral verirken rakiplerine de gözdağı verdi.

Karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık’a da bir parantez açmak gerekiyor. Galatasaray’ın erken bulduğu golleri ile rahatlayan maçta hata yapmadı. Oyunu iyi kontrol etti ve pozisyonlara yakındı. Bu sene Ali Palabıyık MHK’ın can simidi gibi görünüyor. Çünkü başarılı maçlara imza atıyor.

Türkiye’de futbola ilgi azalıyor. TFF’nin bir önlem alması gerekiyor. Tribünlerdeki coşku azaldığı müddetçe futbol keyfi azaldığı gibi ekonomisi de zarar görüyor. Yani kulüplerin kasasına para girmiyor.