Şampiyonluk yolunda ilerleyen Başakşehir, Galatasaray’ı tabiri caizse ezdi geçti. Atmış olduğu gollerin yanında oynadığı futbolla da fark yarattı. Sarı-kırmızılılar en azından Şampiyonlar Ligi umuduyla sezonu devam ettirirken bu önemli karşılaşmadan eli boş çıktı. Yani bu maçı Başakşehir’in kazanma şansı yüksekti ama kimse bu kadar farklı kazanacağını beklemiyordu. Tudor’un işi zor, bekleneni veremedi. Taraftarlardan da tepkiler tekrar yükselmeye başlayacaktır. Teknik heyek ve yönetim üzerindeki baskı artacaktır.

ADEBAYOR RAHATTI

Başakşehir’de Adebayor mükemmel işler yaptı. Son iki golde top hâkimiyetini ve takipçiliğini gösterdi. G.Saray savunmasının da yetersiz kalması buna olanak sağladı. G.Saray, özellikle son iki sezondur savunmada sıkıntılar yaşıyor. İsimler değişiyor, hatalar değişmiyor. İstikrarlı bir oyuncu var: Semih Kaya. İlk golde topu rakibe attı. 2. golde Chedjou’yla birlikte Adebayor’u marke edemedi. Açıkcası, Adebayor’u zaten maçta çok rahatsız eden bir isim de olmadı.

Maçın hakemi Cüneyt Çakır’ı karşılaşmada zorlayan pozisyon olmadı. İlk golde ofsayt tartışmaları vardı ama top orada savunmadan sekerek geldi. Çakır’ın sarı kart değerlendirmelerinde hataları olsa da oyunun sonucuna tesir eden bir kararı yoktu.