Galatasaray ligde kalması mucizelere bağlı olan Gaziantepspor karşısında bile kazanırken zorlandı. Üstelik rakipleri Fenerbahçe ve Trabzonspor da puanlar kaybetmişken. Karşılaşmanın ilk yarısında dağınık bir Gaziantep takımı vardı. Sarı-kırmızılılar iyi pozisyonlar da yakaladılar aslında fakat bonkör davrandılar. Sneijder, Bruma ve Sinan Gümüş müsait pozisyonları değerlendiremedi. Bunlar da rakibin savunma hatalarından yakalanan fırsatlardı. Çünkü ev sahibi ekip bloklar arasında yaşadığı kopukluklarla etkisiz kalırken rakibine de pozisyon verdi. Galatasaray’da Sneijder, Bruma ve Sinan gibi futbolcuların bireysel çabaları vardı. Belli ki bu Tudor Galatasaray’ın hocası değil. Hırvat teknik adamla bu iş çok zor. Tudor 38 yaşında, neredeyse kendi akranı sayılabilecek oyunculara sözünü geçirip, otorite kuramıyor.

Tabii yönetimde yaşanan problemler de buna eklenince Galatasaray’ın işi bir hayli zor gözüküyor. Allah’tan kalede Muslera vardı da birçok pozisyonu engelledi. Onu da tebrik etmek lazım bu kadar kötü bir savunma ve takıma rağmen aynı profesyonellikte futbolunu oynuyor. Arkadaşlarına bağırıp çağırmadan, işini yapıyor. Tartışmasız Galatasaray’ın en iyisi.

Sneijder’ın galibiyet golünü izlerken umarım Tudor yaptığı hatanın farkına varmıştır. Çünkü böyle futbolcular bir yerde sahne alır ve maçı size kazandırır. Attığı frikik golü tam anlamıyla usta işiydi. Bu Tudor birçok maçta Sneijder’ı oynatmayarak aslında hem takıma hem de kendisine ihanet etti. Hollandalı futbolcu iyiyse bu takımda her zaman oynar. Galatasaray, Tudor’un Bruma ve Sneijder gibi futbolculara yaptığı kaprisin bedelini bu sezon birçok maçta ödedi.

Maçın hakemi Hüseyin Göçek yine bildiğimiz gibiydi ve kötü bir performans sergiledi. Sneijder’ın şutunda Fatau’nun koluyla topu düzeltmesine penaltı düdüğü çalmayarak büyük bir hata yaptı. Şanslıydı ki Galatasaray bu maçı kazandı. Sneijder’ın golü Göçek’i de kurtarmış oldu.