Bazı besinler vücudumuzun ivmesini hızlandırarak kilo vermemize yardımcı olur… Dolayısıyla diyet yaparken listenize eklemeyi unutmamanız gereken 4 yiyecek var…

buyuk1

Elma sirkesiyle toksin atıp kilo verin


Elma sirkesi, vücuttaki zararlı toksinlerin ve ödemin atımıyla hücrelere daha fazla oksijenin ulaşmasına yardımcı olurken, damarlara açıcı etki yapar ve vücutta kilolara neden olan ödem adını verdiğimiz toksin içeren lenf sıvısının fazlasının vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Elma sirkesiyle zayıflamak için yemeklerden yarım saat önce hazırladığınız sirkeli sudan bir çay bardağı kadar içmelisiniz. Mide sorunu yaşıyorsanız yemeklerden sonra için. Kilo vermek ve zayıflama hızınızı arttırmak için haftada 3-4 kez, bir günde de sabah, öğle, akşam olmak üzere her birinde 15 dakikalık zayıflama hareketleri yapmanız faydalı olur. Elma sirkesi kürü uygularken gün içerisinde yeteri kadar su içmek, vücudunuzdaki toksin ve ödemi atmaya yardımcı olur, bağışıklık sisteminizi de güçlendirir. Uygulanacak kişiye özel bir diyet listesine eklenen elma sirkesi kürü kalıcı olarak kilo vermeye destek sağlar.

elma-sirkesi

Yeşil çayla bölgesel yağlarınızdan kurtulun


Yeşil çay metabolizma hızlandıran bir bitkidir. Yeşil çay yapraklarında bulunan bitkisel özler, vücudun yağ yakımını ve enerji harcamasını artırır. Yeşil çayın içerdiği kateşin maddesinin ince bağırsaklardaki yağ emilimini önlediği ve yemeklerden sonra glikoz düzeyini artırarak kandaki kan şekeri düzeyini yükselttiği bilinir. Bu durum da karbonhidratları yağa çeviren insülin salgılamasını azaltmaktadır. Yeşil çay iştahı da azaltır. Yeşil çayın iştah azaltmasının temelinde kan şekerini yükseltmesi yatmaktadır. Sabah kahvaltılarından önce içilen yeşil çay, düşük oranlı kalorisi nedeniyle daha az kalorili besinlerle beslenmemize neden olmaktadır. Özellikle bel, kalça, göbek ve basen zayıflaması için yeşil çay içmenizi öneriyorum.

yesil-cay

Yetersiz su doğal işleyişi bozar


Gün içerisinde yeterli miktarda su tüketilmediğinde vücut kendisi için gerekli suyu kullanmaya ve metabolizmayı susuz bırakmaya başlar. Bu noktada metabolizmanın doğal işleyişinden uzaklaşır. Diyet yapmalarına rağmen kilo verememekten yakınanların günlük tükettikleri su miktarına dikkat etmeleri gerekiyor çünkü yeterli miktarda su tüketilmediği takdirde metabolizmaları yavaşlıyor.

yetersiz-su

Kırmızıbiberle metabolizmanızı hızlandırın


Kırmızıbibere zayıflatan bitki özelliğini veren, içerisinde taşıdığı kapsaisin isimli maddelerdir. Kristal özelliğe sahip kapsaisin maddesi, vücutta yağ yakımını aktive ederek metabolizmayı hızlandırıcı etki oluşturur. Gerek acı gerekse tatlı kırmızıbiberler tüketildikten 20 dakika sonra vücudun oksijen tüketim kapasitesini ciddi manada arttırır. Bu da metabolizmanın hızlanması anlamı taşımaktadır. Kırmızıbibere acı tadı veren kapsaisin maddesi metabolizma hızını artırır yağ yakımını hızlandırır.

kirmizibiber

Yüksek lif içeriği ile tokluk hissi oluşturur ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar, kabızlığı önler. Hazım ve mide boşalma süresini uzatır ve tokluk hissini artırır. Vücut ısısını artırır ve daha fazla kalori yakılmasını sağlar. İdrar söktürücü özelliği ile ödem oluşumunu ve su tutulumunu engeller. Vücuttaki oksijen oranını artırarak metabolizmayı canlı tutar.