12

Smoothie geleneksel beslenme sürecine nasıl girdi? Böyle sıvı beslenmek gerçekten sağlıklı mı? Gün boyunca ne sıklıkla içilmeli? Gelin hem bunları cevaplayalım hem de smoothie çeşitleriyle ilgili örnekler verelim...

Bu tavsiyelere dikkat!

Bir su bardağı karışımda içine koyduğunuz bütün yiyeceklerin besin değerleriyle güçlü bir karışım yakalarsınız. Eğer geleneksel beslenmenize bunu ekleyecekseniz mutlaka bir öğün şeklinde olmalıdır. Bütün öğünlerinizi sıvı bir şekilde (smoothie) geçirecekseniz bu da maksimum bir haftayı geçmemelidir. Sıvı karışımlardan oluşan menünüzün ara öğünleri ise mutlaka yağlı tohumlardan oluşmalıdır. Badem, fındık, ceviz gibi...

16

Avokado

SmoothIe’ler için son derece önemli bir besindir. Karışımda doyurucu bir etki oluşturur. Evet, yağ doludur ama ‘iyi’ yağ...  Kalp sağlığına ve iyi kolesterol seviyelerini doğru düzenleyecek bir yağdır. Ayrıca, kendinizi daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Yarım avokado, 2 kivi, çeyrek soyulmuş limon, yarım elma, su ile birlikte müthiş bir enerji kaynağı.

Pancar

PANCAR tadı smoothie’lerin içinde kendi tadını belli eder. Pancarın çok miktarda lifleri vardır ve karışımınıza tatlılık ve güzel kırmızı renk katacaktır. Kalp ve beyin için de iyidirler ve antioksidanlar ile yüklüdürler. 1 pancar, 1 havuç, 1 yeşil elma ve bir parça zencefil ve su harika bir karışımdır.

7

Hindistan cevizi

Potasyum ve manganez gibi besin maddeleri ile doludur ve vücut direncini artırır.  1 su bardağı Hindistan cevizi suyu içine 3 dilim ananas ve 1 muz koyup blenderdan geçirin. İşte size inanılmaz bir sporcu içeceği.

14

Bebek ıspanak

Yeşil yapraklı sebzelerin bu kralı, yiyebileceğiniz en besleyici yoğun gıdalardan biridir. 1 porsiyonu (8 yemek kaşığı) yalnızca 33 kaloridir. Meyve veya limon suyu ile birlikte, şaşırtıcı derecede iyi bir smoothie oluşturur. 1 avuç içi baby ıspanak, 6 çilek, 2 salatalık ve su inceltici özelliğe sahip bir karışımdır.

5

Keten tohumu

Lif ve omega-3 yağ asitleri açısından zengindir ve kolesterol düzeyini dengede tutar. Keten tohumu, kabızlığa yardımcı olmak için kullanılır; bu nedenle çok fazla yenmemelidir. 1 su bardağı diyet kefir, 1 yemek kasığı çekilmiş keten tohumu, 2 salatalık harika sindirime yardımcı olan bir karışımdır.

10

Chia tohumları

BİRÇOK antioksidan ve yağ asidi içerir. Ancak karışımlarınıza bir çorba kaşığından  fazla kullanmayın, aksi takdirde bir bardak jöle ile karşılaşırsınız. 1 su bardağı diyet soya sütü, 1 yemek kaşığı chia tohumu, çeyrek armut ve bol tarçın kolesterolünüzü düşürür.

17

Ananas

İçeriğindeki bromelain sayesinde hem iltihapları temizleyici hem de su atıcı özelliği vardır. Smoothienizin içeriğinde yer aldığında tok tutucu özelliği bir yana, lifleri nedeniyle su atarken zayıflamamıza da yardımcı olur. 1 su bardağı laktozsuz diyet süt, 2 dilim ananas, 1 yemek kasığı vişne ve 1 çay kaşığı tarçın.

15

Badem sütü

BadeM sütü, içeriğinde en az alerjik madde bulunması nedeniyle özellikle karışımlarda öne çıkar. 1 su bardağı badem sütü, 6 yemek kaşığı dondurulmuş vişne, 2 dilim ananas harika ödem atıcı bir karışımdır.