Eğer fazla yemek yedikten sonra kendinizi yorgun ya da çok yağ tükettikten sonra hasta hissediyorsanız; bu beslenmenizde bir şeyleri değiştirme vaktinin geldiği anlamına gelir…

7

Vücudunuzun sesini dinleyin

Yiyeceğin değerini anlamak demek, vücudun tam olarak işlev görmesi için neyin gerekli olduğunu anlamaktır. Bazen danışanlarımıza canlarının istediği yiyecekleri bize aktarmalarını söylüyoruz. Vücudumuza kulak verirsek, vücut ihtiyaçlarını bize bildirir.Vücudunuz; yaptıklarınızın sonuçlarını doğru dinlemeyi bildiğinizde sonucu hemen anlamanızı sağlayacak reaksiyonlar verir.

Doğru besin kaynaklarından uzaklaşıyoruz

Yemek harika bir şeydir. İnsan bedeni için sağladığı tüm faydalarının boşa gitmemesi veya göz ardı edilmemesi gerekir. Yunanlı Doktor Hippokrat’ın ünlü “Yiyecekler ilacınız olsun” sözünü yaşamımız boyunca unutmamalıyız. Aslında, yiyecekler bizi sağlıklı tutabilir, hastalıklarla mücadele etmemize veya üstesinden gelmemize yardımcı olabilir. Evet, hepimiz her zamankinden daha fazla beslenme bilgisine sahibiz ancak bu tür veriler çoğunlukla kafa karıştırıcı ya da bazen tamamen yanıltıcı olabilir. Bilgiler içinde seçici davranmak ancak bilimsel kökenli bilgilere yönelmekle mümkün.

6

Siz de kendinizi sorgulayın

Yiyeceklerle sağlıklı bir ilişki içinde olan insanları dikkatle inceleyin. Onlar gıdaların değerini takdir ederler. Diyet endişelerinin günlük rutinlerine müdahale etmesine izin vermezler. Gıdayla olan ilişkileri yapıcıdır. Özetle hayatınızdaki besinlerle ilişkinizin nasıl olduğunu sorgulamanızı öneririm. Eğilimleriniz sizin kolay kilo vermenizin anahtarı olabilir.

1

Aşk veya nefret ilişkisine dikkat!

Yiyecekle olan ilişkimiz hayatımızın her evresinde zordur. Alkol veya uyuşturucu bağımlılığı gibi yiyecekle olan bağımızı da sonlandırmak oldukça zordur. Gıda yaşamımız için vazgeçilmezdir. Ancak yediklerimiz bizi hasta ediyorsa farklı bir yaklaşım geliştirmeliyiz. Çocukluğunuzdan bugüne kadar gelen yiyeceklerle tanışma hikayenizden tatlara karşı meyliniz ve yemek yemeye yönlendiren aile yapınız bu ikilemin seyrini etkiler. Diyeceğim, yemeğinizi sevmeyi öğrenin. Çünkü kendinizi nasıl sevdiğinizi ve hayatınızı nasıl yaşadığınızı yiyeceklerle kurduğunuz ilişki apaçık gösterir.