Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan ziyaretinde Cumhurbaşkanı El Beşir ile Kızıldeniz kıyısındaki Sevakin Adası’nda incelemelerde bulunmuş, Osmanlı döneminin önemli liman kenti olan Sevakin’in harabe haline üzülen Erdoğan, adanın Türkiye’ye tahsisini istemiş... El Beşir’den ‘Tamam’ cevabını alan Erdoğan “Batı ülkeleri tarafından yer ile yeksan edilen bu adayı restore ederek ayağa kaldıracağız” demiş...
Buraya kadar her şey güzel... Güzel de şimdi Cumhurbaşkanı’nın, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in şu eleştirilerine cevap vermesi lâzım:
“Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Beşir’den, Sudan’daki bir adanın Türkiye’ye verilip restore edilmesini istiyor. Elâlemin adamından adayı isteyeceğimize, Yunan işgali altındaki 18 adamızı geri alsanıza! Yunan Bakan ‘Sıkıysa gelin alın!’ diyor. Bizimkilerden çıt yok! İktidar susuyor, ona da biz cevap veriyoruz.”
Akşener eleştirilerinde haklı... Kızıldeniz nire, Türkiye nire? Burnumuzun dibindeki 18 ada da bize Osmanlı mirası, ecdadımızın yadigârı... Bu adaların Yunan tarafından işgaline Erdoğan’ın gönlü nasıl razı oluyor? Yurtsever insanlarımız bunun merakı içinde!