15 Temmuz Darbe Komisyonu Başkanı AKP’li Reşat Petek’in açıkladığı rapor, aklı başında olan hiç kimseyi tatmin etmemişti. Komisyonun CHP’li üyeleri Aytun Çıray, Sezgin Tanrıkulu, Aykut Erdoğdu ve Zeynel Emre’nin hazırladığı toplam 600 sayfalık “muhalefet şerhi raporu”nda çarpıcı iddialar yer aldı.
Kılıçdaroğlu’nun referandum kampanyası sırasında ortaya attığı “15 Temmuz, öngörülen, önlenmeyen ve sonuçları kullanılan kontrollü bir darbe girişimidir!” iddiası bu raporda da yer aldı.
Raporda “Darbe olacağı biliniyordu. Bunu Türkiye Gazetesi’nden Fuat Uğur aylar önce net olarak yazmıştı. Bir gazetecinin bildiği ve ayrıntılarıyla ifşa ettiği darbe girişimini MİT bilmiyorduysa, bu yazıdan da mı öğrenemedi?” diye soruluyor.
Komisyonun MHP’li üyesi Mehmet Erdoğan da 30 sayfalık muhalefet şerhinde “Özellikle örgütün siyasi ayağının ortaya çıkarılmaması ve bunun AKP’li Komisyon Divanı tarafından engellenmesi yeni şüpheleri beraberinde getirmiştir” diyor.
Bunlar çok vahim iddialar! Darbenin siyasi ayağı mutlaka ortaya çıkarılmalıdır! Aksi halde toplumdaki kuşkular daha da büyüyecektir!