Lafı Cumhuriyet’in laik demokratik devletini yıkıp yerine yeni bir devlet kurduklarını
söyleyerek Anayasal suç işleyen Ayhan Oğan’a getireceğim ama önce kısa bir hatırlatma:

* * *

“İslam bir yaşam tarzıdır, bütün alanları kapsar. Bu nedenle devletin kadrolarının şeriatçılardan oluşturulması yetmez. Yalnızca yasama ve yürütme erkinde değil, yargı erkinde ve yaşamın tüm alanlarında karar verme gücü ele geçirilecek, Cumhuriyet düzeni
yerine İslami kurallar konulacaktır. Örneğimiz Osmanlı devlet düzeni olacaktır” diyen kim?
4+4+4 ile laik ve çağdaş eğitim sistemine en büyük darbeyi indiren Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer!..
Cumhuriyet’i yıkıp, Osmanlı devlet düzenini yeniden kuracaklarını, 1995 yılında Bilim ve Hikmet Dergisi’ne yazdığı makalede açıklamış.
Milli Eğitim Bakanlığı dönemindeki uygulamalarından da gördük ki, o tarihten bu yana görüşlerinde pek bir değişiklik olmamış!
Sadece Ömer Dinçer mi bu görüşü savunmuş?
Kuşkusuz hayır.
Önce Dışişleri Bakanı, sonra da Başbakan olan Ahmet Davutoğlu’nun sözlerini hatırlayın.
O da Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanı ve Başbakanı gibi değil de, Osmanlı’nın son nazırlarından biri gibi konuşmuyor muydu?
Her fırsatta “Yeniden Osmanlı” özlemini dile getirmiyor muydu?..

* * *

AKP’nin eski İstanbul İl Başkanı, günümüzün İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu’nun 2013’te yaptığı şu konuşmaya ne demeli?
“10 yıllık iktidar dönemimizde bizimle şu ya da bu şekilde paydaş olanlar, gelecek 10 yılda bizimle paydaş olmayacaklar. Çünkü bu geçtiğimiz 10 yıl içinde, bir tasfiye süreci ve bir tanımlama, özgürlük, hukuk ve adalet söylemi etrafında yaptıklarımıza paydaşlar vardı!.. Diyelim ki liberal kesimler, şu ya da bu şekilde bu süreçte bir şekilde paydaş oldular.
Ancak gelecek, inşa dönemidir. İnşa dönemi onların arzu ettiği gibi olmayacak! Dolayısıyla o paydaşlar bizimle beraber olmayacaklar. Yarın bizim karşımızda olan güçlerle bu sefer paydaş olacaklar. Çünkü inşa edilecek Türkiye ve ihya edilecek gelecek, onların kabulleneceği bir gelecek ve bir dönem olmayacak!..”

* * *

Daha ne söylesin?
“İnşa ve ihya dönemi geldi” diyor...
Kendilerine omuz veren paydaş ve yandaş liberallerin bile gelecek 10 yılda, yani 2023 hedefine yolculukta karşı safta yer alacaklarını, bundan 4 yıl önce açıklıyor.
“Yandaş liberalleri kullandık ve kirli bir eldiven gibi çıkarıp bir kenara attık!” demeye getiriyor.
Ömer Dinçer ve Ahmet Davutoğlu neyi hedefliyorsa, Babuşcu da onu hedefliyor.
“Yeniden Osmanlı”yı ilan ediyor.

* * *

Peki AKP’nin eski yöneticilerinden Ayhan Oğan “Biz Cumhuriyet’i yıkıp yeni bir devlet kuruyoruz” derken, ötekilerden farklı mı konuşuyor?
Hayır!
Malumu ilan ettiği için, emekli Amiral Türker Ertürk’ün deyimiyle kendisine “erken öten horoz” muamelesi yapılıyor!..