Referandum sonuçları, ilk kez oy kullanan gençlerin büyük çoğunluğunun “Hayır” oyu verdiklerini gösteriyor.
Bunlar aynı zamanda Atatürkçü gençler...
Bu gerçeği gerek imza günlerimizde, gerekse okullarda verdiğimiz konferanslarda gözlüyor, Atatürkçü gençliğin geldiğini rahatça görüyoruz.
Örneğin İzmir Kitap Fuarı’nda hiç kalkmadan 7 saat süreyle imza attım. Yorgunluktan ellerime kramp girmeye başlamasa, daha da uzatabilirdik. Okur profili diğer yıllardan çok farklıydı. Zira uzun kuyruklarda saatlerce bekleyen okurlarımın yüzde 90”ı gençlerden oluşuyordu.
Geçen Pazar günü de Vefa Lisesi’nin 145’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen Boza Günü’ne katıldım. Öğrencilerimizle sohbet ettim. Konuştuğum çocuklarımızın tümü Atatürkçüydü.
Onları tanıdıkça, Vefalı olmaktan gurur duydum...

04ugurbey30cm

*  *  *

Akılları sıra Atatürk’e iftiralarla, hakaretlerle saldırarak büyük önderimizi itibarsızlaştıracağını düşünen çakma tarihçi, karşı devrimci sefillerin gayretleri ve Milli Eğitim’in unutturma çabaları, tam tersi bir sonuç veriyor.
Atatürk’e duyulan sevgi, saygı ve hayranlık adeta çığ gibi büyüyor. Düşünce sefillerine gösterilen tepkiler de öyle...
Örneğin “Atatürk’ün kızı olmaktan gurur duyuyorum” diyen 103 yaşındaki genç kız, değerli Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın, bana gönderdiği mektuptaki tepkisi gibi:
“Sözüm ona tarihçi (!) dedikleri ve kendilerini adam yerine koyan bu yaratıklar en kutsal, en değerli varlıklarımıza en hayâsız en terbiyesiz şekilde iftira atıyorlar. Kimlerden cesaret alıyorlar bunları yazmak için?..
103 yaşındayım. Büyük Atatürk’ün yarattığı bu ülkenin her aşamasına tanıklık ettim. O, yalnız 20’nci asrın değil, tarihte gelmiş geçmiş tüm liderlerin üstünde eşsiz bir dehadır. 15 yıl içinde okuma ve yazması olmayan, bilim ve sanattan nasibini almamış bir milleti, silah zoruyla değil, müşfik bir baba gibi kucaklayarak, Avrupa’nın 400 yılda yaptığı Rönesans’ı bizlere çok kısa sürede yaşattı. Bugün bilim insanlarımız ve sanatçılarımız dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde ödüller alıyor. Sokağa çıkması yasak olan kadınlarımız, bugün her alanda büyük başarılar gösteriyor. Kıyafet devrimi ile Batı ülkelerinden hiçbir ayrılığımız kalmadığı için bize yönelik kötü yakıştırmalardan da kurtulduk.
Kendi vatanında, onun yaptığı devrimler sayesinde, eli kalem tutmuş bu ahlak yoksunu hainler, kimlerden ne kadar nemalanıyorlar ki, bu derece adileşebiliyorlar?
Bu ülkeyi iç ve dış düşmanlardan kurtararak yaratmış olan onca vatanseverin döktüğü kan, bu hainleri ve onlar gibi olanları er geç boğacaktır.
Merak etmesinler, yüce Allah onları yalanları ve iftiraları altında ezecektir. Amin...”

*  *  *

Sevgili okurlarım,
Umutsuz olmaya hiç gerek yok.
Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği gençlik durumun farkında ve görev başında!..