Sizi bilmem ama ben hiç şaşırmadım!
Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerek müfredatta, gerekse yönetmeliklerde yaptığı tüm değişiklikler, AKP iktidarının “yeni nesil yetiştirme” projesine uygun olarak gerçekleşiyor.

*  *  *

Örneğin “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği”nde yapılan ve hemen yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre; eski yönetmelikteki “Sosyal etkinliklerin amacı; öğrencilerin Atatürk ilke ve inkılâplarına, Anayasanın başlangıcında ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı yurttaşlar olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır” ifadesi artık YOK!..
Onun yerine “Millî, manevî, ahlakî, insanî ve kültürel değerleri kazandırmak” VAR!..

*  *  *

Yönetmelik değişikliğinin bütünü incelendiğinde ise şu gerçek görülüyor:
“Atatürk, Atatürk ilkeleri, Atatürk milliyetçiliği ve Cumhuriyet” gibi sözcük ve tanımlamalar çıkarıldığından artık YOK!..

*  *  *

Maddelere girmeden yazayım;
Eski yönetmeliğin “Yayınlar” bölümünde yer alan “Öğrencilerin Türk Bayrağı’na, vatanına, milletine, Atatürk ilke ve inkılâplarına, Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasi ve insan haklarına karşı duyulan sevgi, saygı ve bağlılığını yansıtan ve ülkesine, milletine ve insanlığa büyük hizmetlerde bulunmuş bilim adamı ve sanatçıların hayat ve eserlerini tanıtan” ifadesi de artık YOK!..

*  *  *

Durun daha bitmedi!
Yönetmeliğin “Törenler”i düzenleyen maddesindeki “Okul binaları ile Atatürk köşesi; bayrak, flama ve mevzuata uygun afişlerle donatılır ve imkânlar ölçüsünde ışıklandırılır” şeklindeki bölümle “Törenlerde; Atatürk ve Türk büyükleri ile eğitim şehitleri için saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın söylenmesinden sonra günün anlam ve önemine uygun şekilde hazırlanan programa göre hareket edilir” cümlesi de artık YOK!..

*  *  *

Çağdaş (!) değişiklikler bununla da sınırlı değil!
Yönetmeliğin “Bayrak Törenleri”ni düzenleyen 29. maddesinin “a” bendindeki “Bayrak törenlerine, tören sırasında okulda bulunan yönetici, öğretmen, öğrenciler ile diğer görevliler, ‘Millî Eğitim Bakanlığı ile Diğer Bakanlıklara Bağlı Okullardaki Görevliler ve Öğrencilerin Kılık Kıyafetlerine İlişkin Yönetmelik’ hükümlerine uygun bir kıyafetle katılır” şeklindeki düzenleme de artık YOK!..
Onun yerine öğretmen, öğrenci ve personelin törenlere kravatsız, sakallı ve bıyıklı katılabilmelerine örtülü izin VAR!..

*  *  *

“Bayramlar, Belirli Gün ve Haftalar Takvimi”nde yapılan önemli değişikliklere göre ise; “Dünya AIDS Günü (1 Aralık), Mevlâna Haftası (2-9 Aralık) ve Yunus Emre Haftası (Mayıs ayının ilk haftası) artık YOK!..
Belli ki, Mevlâna ve Yunus’un, “Yaradandan dolayı yaradılanları hoş gören”, “Yetmiş iki millete bir göz ile bakan” ve “İnsanlığı bir gökkuşağı gibi saran hoşgörü ve sevgi felsefesi”, kendisi gibi düşünmeyeni “öteki” gören zihniyeti rahatsız etmiş!..

*  *  *

Belirli gün ve haftalara, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Kutlu Doğum Haftası (14-20 Nisan), Kut’ül Amare Zaferi (29 Nisan) ve İstanbul’un Fethi (29 Mayıs)” eklenmiş. Tüm etkinlikler arasında “15 Temmuz”a özel bir yer ve önem verilmiş.

*  *  *

“Müzik Kulübü”nün adı “Hoş Sada Musiki Kulübü”, “Resim Kulübü”nün adı “Geleneksel Sanatlar Kulübü”ne dönüştürülmüş!..

*  *  *

Bu arada çok önemli iki hafta unutulmuş!
Biri sadece bu düzenlemeleri yapanların katılacakları “ALLAH AKIL FİKİR VERSİN HAFTASI!..”
Diğeri ise tüm öğrenci, öğretmen ve veliler için “ALLAH HEPİMİZE SABIR VERSİN
HAFTASI!..”