Cumhuriyet Gazetesi Davası’nda Ahmet Şık, hafızalara adeta mıh gibi yerleşen savunmasında şunları söylüyor:
“Tarih bir kez daha bizden yana! Ne gazeteden illegal bir örgüt, ne de bizlerden terörist çıkaramayacaksınız! Bize FETÖ’cü diyen FETÖ’cüler bilsinler ki; geldikleri gibi gidemeyecekler! Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçek mahkemelerinde yargılanacaklar!..”

* * *

Sonra da ekliyor:
“Zorbaları en çok korkutanın cesaret olduğunu biliyorum. Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet!..”

* * *

Bilge Eflâtun, erdemleri sıralarken ‘cesareti’ son sıraya koyar. Çünkü ona göre tek başına cesaret tehlikelidir. Cesur kişilerin başka erdemlere de sahip olmaları gerekir.
Örneğin Hindistan bağımsızlık hareketinin efsanevi lideri Mahatma Gandhi ve Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk gibi...
Gandhi, “Korku işe yarayabilir. Ama korkaklık hiçbir işe yaramaz” der.
Atatürk’e göre ise “Büyük kararlar vermek kâfi değildir. Bu kararları cesaret ve kesinlikle tatbik etmek lâzımdır!..”

* * *

Sevgili okurlarım,
Şundan hiç kuşkunuz olmasın;
Tarih gerek Ergenekon gibi FETÖ’cülerin iktidar destekli kumpaslarında, gerekse günümüzde ‘FETÖ ile mücadele’ adı altında tutuklanıp zindana atılan gazetecileri “Kalemleriyle korku duvarlarını yıkan cesaret simgesi kahramanlar” olarak yazacak!
Sadece evrensel meslek ilkeleri doğrultusunda gazetecilik yaptıkları için zulme uğrayan Kadri Gürsel, Murat Sabuncu, Ahmet Şık, Musa Kart, Güray Öz, Gökmen Ulu ve Mediha Olgun gibi cesur meslektaşlarımızın çocukları onlarla gurur duyacak.
Bu dürüst kişilikler, haksızlık ve hukuksuzluğa karşi sergiledikleri kararlı ve yiğitçe duruşla, geleceğin hukuk ve iletişim fakültelerinde ders konusu olacaklar.
Genç kuşaklar zulmedenleri değil zulme boyun eğmeyenleri alkışlayacaklar!..

* * *

Dilerim sorumlu mevkideki kişiler, Cumhuriyet ve SÖZCÜ Gazetesi çalışanlarının tutsak olmalarının FETÖ mücadelesine değil FETÖ’cülerin işine yaradığını görür ve bir an önce hatalarından dönerler!..

* * *

O halde bir kez daha haykıralım: Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın hukukun üstünlüğü, yaşasın bağımsız gazetecilik ve yaşasın özgürlük...
Her şey Türkiye için...