Biliyorsunuz; gericilik, yobazlık, vahşet, radikal terörizme destek, kadını adeta insandan saymamak denince akla gelen ilk ülkedir Suudi Arabistan...
Bunun çeşitli kanıtlarını taa İngiliz eliyle kuruluşundan itibaren yüzlerce kez sergilemiştir de... Rabıta Örgütü ile “Dar-ül Harp” yani İslam dışı ülkelere kendi kafasındaki “İslam’ı” diğer bir deyişle kökü Selefiliğe dayanan Vahhabiliği ihraç etmek için yemediği herze kalmamıştır!..
Anımsayacaksınız Türkiye’de bunların gözünde “İslam dışı ülke” olduğu için 1970’lerden itibaren Rabıta bizim ülkemize de el atmış, hatta öyle ki; imamların maaşını ödeyecek kadar içimize nüfuz etmişti. Bunu ortaya çıkaran Uğur Mumcu yıllar sonra alçakça ve karanlık bir suikasta kurban gitmişti...
İşte bu Suudi Arabistan Suriye kepazeliğinde Katar ve Türkiye ile başı çeken ülkelerden biriydi... Niçin hatırladınız mı?
-Suriye’ye demokrasi getirmek için!..
Gülmeyin; vallahi dünyaya böyle deklare edilmişti bu ulvi amaç!.. Dünkü yazımda asıl niyetin ne olduğunu yazmıştım... Şimdi de bir zamanlar aynı kaptan yediği Katar’ı “terörizmi himaye etmek” suçlamasıyla ve 10 Sünni İslam ülkesiyle birlikte ablukaya ve ambargo altına aldı, iyi mi!.. Hani bir zamanların meşhur reklamında olduğu gibi, aslında yoktur birbirlerinden farkları!..
-Diğer bir deyişle iyi uşak, kötü uşağı yener!..

Suudi’nin saygı duruşu!..


Neyse bugün konumuz bu değil..
Suudi Arabistan’la ilgili art arda iki haber düştü ajanslara... İkisi de pek yakışan haberler:
-2008 Dünya Kupası elemeleri için Suudilerle Avustralya’nın karşılaştığı maç öncesinde 3 Haziran Londra terör saldırısında ölen ikisi Avustralyalı kurbanlar için saygı duruşunda bulunuldu. Avustralyalı futbolcular ve seyirci saygı duruşuna geçerken Suudi futbolcular gayet laubali ve dağınık şekilde yalnızca seyrettiler, kulübedeki yedekler de ayağa kalkmaya bile tenezzül etmediler!..
-İkincisi ise Vahhabilerin ülkesi için sıradan bir durum; biliyorsunuz dünyada kadınların araba kullanmasının yasak olduğu tek ülke Suudi Arabistan... Geçen gün Suudi kadın aktivist Loujain al-Hathloul Kral Fahd Uluslararası Havalimanı yakınlarında araba kullanırken yakalandı ve gözaltına alındı!..
Eminim size de gayet sıradan olaylar duygusu vermiştir; haklısınız Suudi dışındaki Batılı harici insanların köle niyetine kullanıldığı, sıradan kabul edilebilecek suçları işleyenlerin kafasının kılıçla kesildiği bir ülkede bunlar gayet doğal...
-Yobazlığın dibini yaşayan, dinin Suudi Kral ve ailesinin tekelinde olduğu zengin ancak zavallı bir kabile devleti ne de olsa!..

Ya bizde durum ne merkezde acaba?!..


Haberleri okuyunca merak ettim; bizim ülkemizde neler olduğuna dair kısa bir arşiv turu yaptım, yalnızca 10 günlük bir tur... Yalnızca başlıklarla ve kısacık açıklamalarla paylaşacağım:
Şu “Survivor”, “O Ses Türkiye” gibi programların televizyonu Tv8’de “Sahur Vakti” programına katılan Profesör sıfatlı Cevat Akşit adındaki muhterem oruç tutmayan kadınlarla ilgili şöyle buyurdu:
-O hayızlı kadınlar da biz tutmuyoruz diye sokakta bir şey yiyemezler. Dayak yerler ha bak. Dinen dayak yerler. Gizli yesinler!..
Bu herifin oruç tutmayan kadınlara yakıştırdığı “Hayız” ne demek diye sorarsanız, şu demek:
-Adet, aybaşı, kirlilik ve namazsızlık!..
Bu ahlak yoksunu yobazın kadına biçtiği yer burası işte!..
Ankara Üniversitesi’nde bir grup yobaz güvenlik görevlilerinin gözleri önünde kantinde oturan öğrencilerin üstüne saldırdı. Suçları “kantine gitmek, oruç tutmamak, kızlarla birlikte oturmak” olarak geçti kayıtlara!.. Yaktılar, yıktılar, dövdüler sonra da defolup gittiler... Sonra ne oldu peki?
-Saldırıya uğrayan öğrenciler gözaltına alındı!..
Kastamonu’da müftülüğe bağlı Hz. Pir Kuran Kursu’nda N.Y. adındaki din görevlisi bir öğrenciyi “eşek herifler çalışmıyorsunuz” diye eşek sudan gelene kadar dövdü. Diğer öğrenciler durumu cep telefonuyla görüntüledi. Peki ne oldu?
-Kocaman bir hiç!..
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ramazan ayı boyunca, sunucu ve jürisi Diyanet’ten kotarılan “O Ses Türkiye” formatındaki “O Ses Kur’an” adlı programı eleştirdi. Programda kazanana 50 altın ödül veriliyor. Görmez şöyle dedi:
-Kur’an ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir!..
Haa unutmadan, FETÖ’nün elebaşı Fethullah Gülen’in taa ABD’den büyük bir özenle getirilen, burnunu sildiği mendil de bir FETÖ sanığında ele geçirildi!..
-Neyse canım, Allah’a şükür Türkiye’de kadınlar (hala) araba kullanabiliyor; ya tam tersi olsaydı maazallah!..