Hey millet; siz hala TEOG kalktı acaba şimdi hangi sistem gelecek diye mi bekleşiyorsunuz?...
Aklınıza şaşarım! Siz hâlâ bu kafanın bir eğitim sistemi oluşturmak için çabaladığını mı sanıyorsunuz gerçekten? O zaman dilim de pek söylemeye varmıyor, lakin pek safsınız!.. Pek anlatamadım galiba, şöyle arz edeyim:
-Bu kafa tek başına iktidara geldiğinden bu yana tam 6 Milli Eğitim Bakanı değişti... Eğitim sistemi de tam 5 kez değiştirildi!..
Peki, Türkiye doğru dürüst bir eğitim sistemine kavuştu mu? Tabii ki hayır! Her yeni getirilen sistem, bir öncekinden beter oldu... Milyonlarca çocuk “beyin dumuruna” uğradı.. Çünkü bu kafanın amacı yerleşik, bilimsel, başarıyı ön plana çıkaracak bir eğitim sistemi değildi! Daha da vahimi böyle bir şey umurlarında bile değildi!.. Yani LGS ile başlayan, OKS ile devam ettirilen, ardından SBS ile taçlandırılan, son olarak TEOG’da karar kılınan arayış, yalnızca kafalarındaki gizli ajandayı hayata geçirmekti! Neydi peki bu ajanda?
Onların istediği, yapılanları sorgusuz, sualsiz kabul edecek, verilenle yetinecek, biat edecek bir “Ahali” oluşturmaktı!.. Peki bunu nasıl başaracaklardı?
-İmam hatipleri toplumun hücrelerine dek yayarak, çocukların başka bir okula gitmesinin önünü keserek!..
AKP’li bir vekilin 2012 yılında televizyon programında söylediği şu sözleri anımsatmak isterim:
-Şayet imam hatip okulları açamıyorsak, gün gelir tüm okulları imam hatip yaparız olur biter!..
Ortalık ayağa kalkmış, protestolar filan yapılmıştı... Aynı yılın ağustos ayında, yeni gündeme sokulan 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili olarak AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa şu müjdeyi vermişti taraftarlarına:
-Bu sistemle birlikte bütün okulları imam hatip okulu yapma şansını elde etmiş durumdayız!..
Aradan 5 yıl geçti, “kindar ve dindar” ahali yaratma projesinde gelinen nokta gayet aççık ve seççik ortada sayın seyirciler!..

Cingöz projenin açılımı!..


Şimdi elinizi vicdanınıza koyup düşünün lütfen...
Ülkenin Cumhurbaşkanı bir gece yatıyor, ertesi gün kalkıyor, “nedir bu TEOG yahu, kaldıralım gitsin” mealinde bir şey söylüyor, başta hükümet, milli eğitim olmak üzere tüm ahali dumura uğruyor!..
Milli Eğitim Bakanı ve personeli durumdan o kadar habersiz ki, harıl harıl TEOG’da “ucu açık sorular aşamasına geçiş” hazırlığı içindeler, iyi mi!.. Aynı bakanlık bu talimat üzerine üç gün içinde TEOG’u da, kasımda yapılacak olan sınavları da iptal ediveriyor!.. Başbakan sıfatlı muhterem, daha 2013-2014 yılında hiç kimseye danışmadan, “müthiş bir sistem” şişirmesiyle getirdikleri TEOG’u yerden yere vurarak, yerine hangi sistemin getirileceği bile belli olmadan şu açıklamayı yapıyor:
-Sizi stresten kurtaracak, daha rahat istediğiniz okula gidecek şekilde gereken çalışmaları yapacağız... 8. sınıfı bitirdiğinizde hangi tarafa ilginiz varsa spor, buyur git, bilim adamı, daha çok matematik, fizik, fen lisesi sen de oraya git. Ben edebiyatçı olacağım, şiir, masal yazacağım diyorsan sosyal bilimlere git. Ben din adamı olacağım, fıkıh öğreneceğim diyen de imam hatipe gitsin!..
Başbakan sıfatlı muhteremin bu uzun ve düşük anlatımının içinde yalnızca imam hatip bölümü doğru!.. Sınavsız, ikamete dayalı sistem uygulandığında bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızın ezici çoğunluğu, özellikle de dar gelirli ve yoksul aile çocukları zorunlu olarak neredeyse tümü imam hatiplere çevrilmiş okullara gitmek zorunda kalacak!..
-Kindar ve dindar ahali projesinin püf noktası işte bu!..

Devşirilen Cumhuriyet!..


Şimdi size yüz puanlık bir soru...
Ülkeyi 15 yıldır babalarının çiftliği gibi yöneten “en büyük Türk büyüklerinin” çocukları nerede okuyor?..!
İddia ediyorum; İktidar partisinin, ileri gelenlerinin ezici çoğunluğunun çocukları kolejlerde, Avusturya’da, İngiltere’de, ABD’de okuyor ve bu herkesin bildiği bir sır!.. Neden böyle peki, niçin çocuklarını pek sevdikleri, imam hatiplere göndermiyorlar?..
-Çünkü onlar “kaymak tabakanın” çocukları ve gelecekte zirvedeki koltuklara oturacaklar da ondan!..
Bu tabakanın hemen altında devlet bürokrasisini oluşturacak kesim geliyor; şu anda o koltuklarda oturanların çocukları da ülkenin en nezih, en başarılı kolejlerine ya da Anadolu liselerine gidiyor!..
Laik, yurtsever, Atatürkçü kesim zaten çocuklarını iyi yetiştirmek, beyin zehirlenmesine uğramalarını engellemek için elinden geleni yapıyor, dişinden tırnağından artırıp mümkünse koleje ya da iyi bir devlet okuluna gönderme savaşı veriyor... Bu da iktidarın umurunda bile değil zaten!..
Asıl proje, halkın büyük çoğunluğunun yavrularını imam hatiplere itelemek, kindar ve dindar nesli yaratmak...
-TEOG’u kaldırmanın altında işte bu yatıyor!..
Yeni sistem dedikleri de bunun kılıfı! Kendi istedikleri çocukları yine istedikleri okullara bir şekilde yerleştirmenin yolu da açılacak. İmam hatiplerdeki acınası başarısızlık gözlerden saklanmış olacak. Devşirmeyi düşündükleri milyonlarca çocuk ise doğru imam hatiplere yollanacak. Bir de Suriyeli çocuklar var tabii...Milli Eğitim Bakanlığı ilçe müdürlüklerine bir genelge yollayarak Suriyeli çocukların imam hatip ortaokulları ile liselerine yönlendirilmesi talimatını verdi bile... Proje gayet açık sayın seyirciler:
Amaç Cumhuriyeti bir İslam cumhuriyetine dönüştürmek... Otokratik bir kabile devleti şeklinde de okuyabilirsiniz!.