Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı geçtiğimiz hafta tarihinin en önemli kupasını Sinan Erdem Spor Salonu’nda kaldırdı. Sezon boyunca büyük bir mücadele verdikten sonra Final Four’a kalan takım, Yunanların güçlü takımı Olimpiakos’u sahada hem skor hem de oyun gücü anlamında adeta ezerek Avrupa Şampiyon’u oldu ve haklı olarak tüm dünyadan alkış aldı. Hatırlarsanız iki ay önce de Beşiktaş da bir futbol müsabakasında Olimpiakos’u çok rahat elemişti. Anlayacağınız Yunan takımı bu yıl, iki güzide kulübümüzün başarılı oyunu sayesinde hem futbolda hem de baskette ağır yenilgilere uğradı. Ülkemize böyle bir kupa getirdiği için Fenerbahçe’yi canı yürekten kutluyoruz.

22 yıllık emeğin eseri

Size biraz da, bu sene dokuzuncusu düzenlenen TRT Uluslararası Belgesel Ödülü’nde çok ses getiren ‘Nuh’un Gemisi’ adlı belgesel filminden bahsetmek istiyorum. Bu belgesel bir haftadır gündemde… Filmin yönetmeni Mehmet Cem Sertesen’i yıllardır tanırım. 2016’nın kasım ayının başında Cem Abi, 22 yıllık bir emeğinin eseri olan çalışmasının varlığından bahsetti. Daha sonra bu filmi ilk izleyen ben oldum ve çok beğendim. Kendisine bu projeyle ilgili önemli bir fikir ve motivasyon desteği sağladım. Dünyaca ünlü fotoğrafçı Ara Güler’in de bu filmde ciddi bir katkısının olduğunu özellikle ifade etmek isterim. Film bugünlere çok meşakkatli bir çalışma sonucunda ve kare kare işlenerek geldi. Meşakkat hayatımda çok önemli bir kelime çünkü yaptığım ev yenileme programı hakikaten çok zor. Zorluğun ve emeğin ne olduğunu 19 yıldır yaptığım programla en iyi bilenlerden biri de benim. Onun için size ‘Nuh’un Gemisi’ adlı filmi anlatmak istedim. İnşallah filmin yolu açık olur. Mehmet Cem Sertesen ve bu filmde emeği geçen herkesi kutluyorum.

Reyting makinası

Rotamızı şimdi ATV’de her sabah yayınlanan Müge Anlı’nın programına çeviriyoruz. Herkes pür dikkat ekran başında Müge’yi izliyor. Kaybolan çocukları bulan ve çok önemli cinayet vakalarını çözen Müge adeta bir reyting makinası. Her gün çok yüksek reyting almayı başaran ünlü sunucu, geçtiğimiz hafta da ilk yüz yayın arasında ilk ikideydi. Maç yayınları kadar reyting almak, sabah kuşağı için çok ciddi bir başarı. “Maşallah” diyor ve şimdi de pazartesi günleri Star TV’de yayınlanan zirvedeki dizi ‘Söz’den bahsetmek istiyorum. Sürükleyici dizinin senaryosu izleyiciyi ekran başına bağlanmasını bildi. Bu dizi, tüm kişilerde ‘İçerde’ dizisini de geride bırakarak zirveye oturdu. Bu büyük başarıda imzası bulunan dizinin yapımcıları Timur Savcı ve Burak Sağyaşar’ı kutluyoruz. Geçtiğimiz çarşamba yayınlanan Ziraat Kupası Fenerbahçe-Başakşehir rövanş müsabakasında tarihi bir olay gerçekleşti ve 26 penaltı kullanıldı. Bu büyük mücadele sonucunda Başakşehir kendini finalde bulup Atiker Konyaspor’a rakip oldu. Böylece dört büyüklerin dışındaki iki takım Ziraat Türkiye Kupası finalini oynamaya hak kazandı. Başakşehir hem ligde hem de kupada ilk iki takımdan biri olarak büyük bir başarıya imza atmış oldu. Sevgi ile kalın...