Sevgili okuyucularım,
Televizyon dünyasında yoğun bir haftayı geride bıraktık. Yaz dönemi dolayısıyla birçok program tatile çıktı. Kalan programlar ise önümüzdeki hafta ve ayın sonuna kadar yaz sezonundan çıkmayı planlıyorlar.
Son günlerde çok konuşulan ve tartışılan gazeteci tutuklamalarına, CHP milletvekili ve Hürriyet Gazetesi eski genel yayın yönetmeni Enis Berberoğlu da eklenip 25 yıl hapis cezası alınca, Ana Muhalefet Lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yürüme kararı aldı. Geçtiğimiz çarşamba akşamı CNN Türk’te, Ankara’daki Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ailesini de yanına alarak Ankara Güvenpark’tan yola çıktı. On binlerce insan üzerinde ‘adalet’ yazan pankartlarıyla Ana Muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu takip etti... Bu hafta haber kanallarına siyasetçiler ve yorumcular bir hayli koşturdu. Bir programdan başka bir programa giden yorumcular, son yaşananlarla ilgili fikirlerini beyan ettiler. Şirin Payzın’ın Kılıçdaroğlu’nu konuk aldığı program özellikle AB grubunda 5 izlenme payıyla, o saat için iyi bir reyting aldı.

Halk arenası

Halk TV geçtiğimiz hafta bazı akşamlar 5 izlenme payı alarak büyük bir ivme yakaladı. Uğur Dündar’la ‘Halk Arenası’ da gerçekten çok fazla izleniyor. Özellikle geçtiğimiz hafta, programda polis çocuğu olduğunu belirten başarılı haberci Uğur Dündar’ın anılarını anlatması çok keyifliydi. Dündar’ın programına Yılmaz Özdil’i konuk aldığı programlarda, gündemin konuları esprili bir dille konuşuluyor. Halk TV ise kurulduğu günden bu yana yanına ciddi bir izleyici kitlesi alarak reytingini artırmaya devam ediyor.

Sezonun başarılı projeleri

Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya yaz tatili dönemi olması nedeniyle tatile çıktı. Yıl içinde sundukları programlarla iyi reytingler alan Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya ağustos ayına kadar dinlenecekler. Geçtiğimiz pazartesi akşamı Star TV’de yayınlanan ‘Söz’ adlı dizi reyting sıralamasında yine tüm kişilerde birinci oldu. Show TV’nin güçlü dizisi ‘İçerde’yi haftalardır geçerek zirvedeki yerini bırakmayan ‘Söz’ dizisi büyük bir başarı elde ediyor. Salı akşamı ise Star TV’de yayınlanan, bu yılın başarılı dizisi ‘Anne’ birinci oldu. Tüm kişilerde zirveyi kucaklayan ‘Anne’ dizisinin başrolünde oynayan Cansu Dere bu yıl büyük bir başarıya imza attı. Sezonun son haftasına girdiğimiz şu günlerde herkese iyi seyirler diliyorum. Sevgi ile kalın...