Sevgili okuyucularım,
Herkesin Kurban Bayramı’nı kutlayarak yazıma başlamak istiyorum…
Geçtiğimiz pazar akşamı çok acı bir haberle sarsıldık. Ekranların sevilen yüzü meslektaşımızı, Vatan Şaşmaz’ı bildiğiniz talihsiz bir olaydan dolayı genç yaşta kaybettik. Üzüntümüz sonsuz... Merhuma Allah’tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyorum. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun.

*  *  *

FOX’un başarılı dizisi ‘Şevkat Yerimdar’, çok iyi reyting alarak yoluna devam ediyor. Şevkat Yerimdar (Özgürcan Çevik), Esin Uçar (Başak Parlak), Cevdet Uçar (Salih Kalyon), Cuma (Murat Akkoyunlu) ve Niko (Burak Demir) gibi karakterleri başarılı oyuncuların canlandırdığı dizi FOX ekranında cuma akşamları zirvedeki yerini koruyor. Yeni sezon önümüzdeki hafta başlıyor. Çok büyük spekülasyonlara neden olan izdivaç programları ise bitti. Bu programların yerine gerçekçi olayların ekrana yansıyacağı projeler başlıyor. Yani artık kitabevlerine gidip bol bol İngilizlerin dünyaca meşhur, polisiye roman yazarı Agatha Christie’nin kitaplarını okuyup iyice zihin antrenmanı yapabiliriz. Vallahi “Hayırlısı” derken önemli bir de not düşmek istiyorum; Agatha Christie’nin kitaplarının puntoları ufaktır. “9 punto yazılara çok iyi konsantre olurken çağımızın hastalığı olan telefondan bozulan gözlerimizin derecesini arttırmayalım, dikkat edelim” derim.

*  *  *

Benim geçen yıl en çok izlediğim ekonomi programı ‘Parametre’ yeni sezonda hafta içi her sabah saat 08.45’de Ebru Baki sunuculuğunda CNN Türk ekranlarında olacak. Programın yorumcularından ünlü gazeteci Deniz Zeyrek’e ayrı bir parantez açmak istiyorum. Günlük olayları değerlendirme inisiyatifini hayranlıkla izliyorum. Fikirleri, üslubu, hayata bakış açısıyla Deniz Zeyrek birçok kesim tarafından takdirle izleniyor. Hayata farklı bir pencereden naif şekilde bakıp kültür zenginliğini üslubuyla perçinliyor. Deniz Zeyrek olayları kişileştirmeden tamamıyla hümanist bir ruhla ‘Parametre’de konuları yorumluyor. Kısacası benim için dinlemekten ve seyretmekten büyük keyif aldığım bir insan. TRT1’in sevilen günlük dizisi ‘Adını Sen Koy’ hafta içi her gün 16.20’de yayınlanıyordu. Bu sezondan itibaren Star TV’de hafta içi her gün yayınlanacak. Reyting karnesinin hem prime time’da hem de tüm günde ağustos ayında birinci olan Star TV böylelikle gündüz kuşağının gücüne bir güç daha katmış oldu. Tekrardan iyi bayramlar...