Sevgili okuyucularım,
Yazıma cuma akşamları Star TV’de yayınlan ‘İstanbullu Gelin’ dizisinin başarısıyla girmek istiyorum. Özcan Deniz ve Aslı Enver’in başrollerini paylaştığı dizi geçen sezon olduğu gibi bu yıl da zirvede. Sürükleyici konusuyla gönüllerde taht kuran dizi aldığı yüksek reytingle dikkat çekiyor. Özcan Deniz’in yıllardır gösterdiği başarılı oyunculuk performansı takdire şayan. Star TV’nin sabah kuşağındaki magazin programı ‘Duymayan Kalmasın’ da çok iyi reyting alarak yoluna devam ediyor. Ünlü gazeteci Cengiz Semercioğlu ve Seren Serengil’in birlikte sundukları ve yorumladıkları program, telefon bağlantıları ve gündeme getirdiği konularla bugünlerde magazine yön veriyor diyebiliriz. Cengiz’in çok eski magazinci olması ve neredeyse tüm konuları detaylı bilmesi programa ivme kazandırıyor. Yılların ünlü sanatçısı Seren Serengil de bu programa iyi adapte olup adından sıkça bahsettiriyor.
Şimdi de rotamızı Fox’un ‘Bizim Hikaye’ isimli dizisine çeviriyoruz. Dizi iyi reyting almasına alıyor ama içeriğinde bazı problemlerin olduğunu görüyorum. Dizi senaristlerinin toplumun örf, adet, gelenek ve görenekleri dikkate alacak inisiyatifler üretmeleri gerek. ‘Bizim Hikaye’nin bazı sahnelerini genç neslin de izlediğini dikkate alması lazım. TRT’de gündüz kuşağında yayınlanan günlük dizi ‘Adını Sen Koy’ bu yıl Star TV’ye transfer oldu. Sezona muhteşem başlayan dizi her gün çok başarılı reytingler alarak rüştünü bir kez daha ispatladı. Fatih Portakal da Fox’ta birinciliklerine devam ediyor. Doğan Şentürk’ün başarıyla sürdürdüğü haber genel yayın yönetmenliği ve Fatih Portakal’ın özel sunumuyla Fox Haber Merkezi başarıdan başarıya koşuyor. Fatih Portakal yorumları ve sunumlarıyla kendine büyük bir izleyici kitlesi edindi.
Son olarak Beşiktaş’ımızı yazmak istiyorum. İlk önce başkanımız Fikret Orman’a “Helal olsun!” demek istiyorum. Bugüne kadar bir türlü Avrupa’da imza atamadığımız başarıları bugünlerde inanılmaz güzel bir futbolla gerçekleştiriyoruz. Şenol Hoca’nın talebeleri UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grubumuzdaki 2’nci maçta Almanların güçlü ekibi RB Leipzig’i 2-0’lık net bir skorla kazanıp 6 puanla liderliğimizi sürdürdük. Harika bir futbol oynayan siyah-beyazlı takım seyircisini de arkasına alarak ilk 45 dakikada 2-0 galibiyet yakalayıp ikinci yarı bu skoru korumaya çalıştı ve bu sonucu iyi bir defans anlayışıyla korudu. Buradan federasyon yetkililerine de bir çağrı yapalım. Üst üste zorlu maçlar oynayan Beşiktaş’ın maç takvimini ayarlamak bu kadar zor bir iş mi? Avrupa’da finale gidecek bir takımın kendi ligimizdeki oynanacağı maç tarihlerini ayarlayamıyor? Sevgiyle kalın...