Sevgili okuyucularım,
Televizyon dünyasında birbiri ardına yayına giren dizilerin hız kazandığı bir haftayı geride bıraktık. Kısacası biz televizyoncuların deyimiyle “Sezon açıldı”. Bundan sonra her hafta yeni bir diziyle tanışacağız. “Bu sezon kanallarımızı çok ciddi bir reyting rekabeti bekliyor” diyebiliriz. Sezona bol reytingli, hızlı bir giriş yapan Star TV’nin zirvedeki ‘Söz’ isimli aksiyonu bol dizisinin başarılı grafiğini ve hikayesini yazının sonuna bırakıyorum. Malum yeni sezon sadece televizyon ekranları için değil sinema dünyası için de açıldı.

soz2

Üç kafadarın öyküsü

Önümüzdeki cumartesi günü vizyona girecek olan ‘Firardayız’ isimli sinema filmini izleyicisiyle buluşmadan önce seyretme fırsatı yakaladım. Genç yönetmen Tolga Baş’ın komedi türündeki bu son filmi bir hayli eğlenceli. Hapishaneden firar eden üç kafadarın hikayesini anlatan film baştan sona kendini gülümseterek izletiyor. Aşırı mizahtan kaçılmış ve izleyicinin kafasını yormadan gülmesine imkan veren bu film, bir hayli usta işi diye düşünüyorum. Başrollerini son dönemin en önemli komedyenlerinden Çetin Altay, Burak Satıbol, Ferit Aktuğ, Burcu Binici ve ‘Söz’ dizisinin kadrosuna dahil olan Mehmet Özgür’ün paylaştığı film sezonun iddialı yapımları arasında diyebilirim.

firardayiz

Mizah ve haber

Star TV’de hafta sonu sabahlarının tek haber şovu ‘Mesut Yar Sunar’ bu sezon yine harikalar yaratacak. Kardeşim Mesut’un habere mizah katan yorumları izleyicinin tek tip izlediği bültenlerin yanında çok ciddi bir alternatifi olarak gözüküyor. Çeyrek asra yakındır ekranlarda var olan ve sabah haber formatının yaratıcı ismi Mesut Yar’ın, zengin içerikli programıyla cumartesi ve pazar sabahları reytingin kralı olacağından eminim. Yazımın başında da belirttiğim gibi ‘Söz’ dizisi güzel bir bölümle yeni döneme başladı ve geçen yıl olduğu gibi yine reyting listesinin zirvesine oturdu. Soluksuz izlediğim bölümde müthiş sahneler herkesin takdirini aldı ve tüm kategorilerde birinci oldu...