İnsanın en gerçek, en sıcak, en içtenlikli ve yakın dostu kitaptır. Duygu ve düşüncelerimizi aydınlatan, besleyen, güçlendiren, renklendiren ve yenileyen kitaplar yaşamımızın, güvencelerinden biridir. Bilgilendirme özelliği ile de kişilikleri daha nitelikli kılan, tutum ve davranışlara ölçü getiren bir yanı vardır. Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında dinlendirici ve serinletici etkisini de gözetirsek en yakın dostlarımız olduğunu yadsıyamayız.
Yeni yayınlar gazetelerin kitap ekleriyle duyurularak öğreniliyor. Bize gönderildiği için teşekkür ve kutlamada gecikme özrümüzün de bağışlanmasını isteyerek okurlarımızın ilgisine sunmayı görev sayıyoruz.

- “Türk Sporunun Anıt ismi YÜCEL SEÇKİNER - Spor Sahalarından Bakanlığa-Uçan Teğmenin Öyküsü” adlı nitelikli kitap çok başarılı bir spor yaşamının öyküsünü içeriyor. Özel basım, Ankara 2017.
- Dr. Hazar ARISOY’un “Kutsal Yürüyüş” adlı, çok nitelikli albüm kitabı İLERİ Yayınları’nın 324. ürünü. Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul yürüyüşünün belgeseli.
- Meriç KELEŞ’in İngilizceden “Son Hedef” adıyla dilimize çevirdiği Arlene Hunt’un “Last to Die” özgün adlı, gerilim romanı HEP Kitap yayını.
- Bilge Nur GÜNDÜZ’ün İngilizceden dilimize çevirdiği Michelle Richmond’un “Evlilik Sözleşmesi” adlı eseri de HEP Kitap yayını.
- Öner YAĞCI’nın “Anadolu’nun Umudu: Aydınlık” KIRMIZI KEDİ yayınlarının 2016 yılı VEDAT GÜNYOL deneme ödülleri kitabı.
- Sait BALCI’nın “CHP Neden İktidar Olamıyor?” adlı eleştirel kitabı TOGAN Yayıncılık’ın 205. ürünü.
- BİLGİ Yayınevi’nin iki yeni ürünü: 1. Kutsal TOPALOĞLU’nun “Tanrı’nın Temsilcisi” adlı romanı Türk Edebiyatı dizisinden, 2. Uzman Psikolog Rabia Ünsaldı KÖSE’nin “Çocuğunun Psikoloğu Olmak” adlı bilimsel çalışması.
- Üretken şair, ressam emekli subay Mehmet KIYAT’ın güzel şiirlerini içeren yeni kitapları: 1- Erk Fırtınaları, 2- Boğulmuş Denizlerde Toplanmak, 3- Düzlüğün Çavlanı Olmaz, 4- Gidenlerle Yola Çıkılmaz, 5- Özlemini Unutan Yalnızlık. Hepsi MUTLUSON Yayınları’nın yapıtları.
- Dr. Ozan ERGÜL’ün editörlüğünde gerçekleştirilen “Av. Teoman Ergül’e ARMAĞAN” adlı, zengin içerikli kitap Türkiye Barolar Birliği’nin 327. yayını.
- Mehmet Adem SOLAK’ın “Nakış İklimi” adlı kitabı KOMŞU Yayınevi ürünü.
- Avukat Ceyhun DEMİR’in “İzmir’in aşk asansörü- yıkılmaktan nasıl kurtuldu?” adlı kitabı kişisel yayını.
- Avukat Erol ERTUĞRUL’un “Sonraki yıllar, direnen cumhuriyetçiler zamanı” adlı kitabı E Yayınları’nın kitabı.
DERGİLER
- Ünal YALTIRIK yönetimindeki MAYA dergisinin Mayıs-Haziran 2017, 283. sayısı dolgun içeriğiyle yayımlandı.
- Avukat Gökhan CANDOĞAN’ın sahibi, çalışma arkadaşlarının da yönetici ve düzenleyiciler olduğu “ÜS-T-AD” adlı avukatlık meslek dergisinin 2. sayısı da yayımlandı (Ankara).
- DÜNYA gazeteciliğin renkli “4 Mevsim” dergisi de okurlarına ulaştı.
- İstanbul Barosu’nun yazılar ve kararlardan oluşan hukuk dergisi ile Türkiye Barolar Birliği’nin dergisi hukukçuların özgün yayınları olarak düzenli biçimde çıkarılmaktadır.
- Ankara’da çalışmalarını aralıksız sürdüren Dil Derneği’nin “Türk Dili Dergisi” de iki ayda bir düzenli olarak yayımlanmaktadır.
- Atatürkçü Düşünce Derneği’nin “Atatürkçü Düşünce” adlı iki ayda bir yayımlanan dergisinin Mayıs-Haziran 2017 sayısı yazılar ve fotoğraflı çalışma haberleriyle çıktı.
- Trabzon’da yayımlanan KIYI sanat dergisinin yeni sayısı da sevenleriyle buluştu.
- MESA Mesken Sanayii A.Ş’nin dergisi de yayımını düzenli biçimde sürdürüyor.
- İNSANCIL dergisinin 325. (İstanbul), ŞEHİR dergisinin 107. (Devrek), Berfin BAHAR dergisinin 234. (İst.), BÜTÜN DÜNYA dergisinin Ağustos 2017 sayısı (İst.) ile TÜRKSOLU dergisinin (İst.) 544. sayısı dolgun içerikle yayımlandı.