“Terör örgütüyle masaya oturduğumuzu söyleyenler şerefsizdir” diyerek yuhalattı, “tabii görüşülüyor, görüşme talimatını veren benim” diyerek alkışlattı.

*

Meclis kürsüsünde “benim milletimin dili tektir, o resmi dil Türkçedir” diyerek alkışlattı, “ben ne tek dil dedim, ne tek din dedim, böyle bir ifadem yok, bunlar yalan makinesi” diyerek yuhalattı.

*

“NATO’nun Libya’da ne işi var” diyerek yuhalattı, “NATO Libya’nın Libyalılara ait olduğunu tescil için oraya gitmelidir” diyerek alkışlattı.

*

“Biz genişletilmiş Ortadoğu projesinin eşbaşkanlarından biriyiz, Amerika’nın düşündüğü Büyük Ortadoğu Projesi içinde Diyarbakır yıldız olabilir” diyerek alkışlattı, “ellerine bir kağıt almışlar, Amerika’nın projesidir diyorlar, bunu ispat etmezlerse alçaktırlar, namussuzdurlar” diyerek yuhalattı.

*

“Kardeşim Esad’la iki dost olduk, iki kardeş olduk” diyerek alkışlattı, “katil Eset” diyerek yuhalattı.

*

“Parası olan parayı bastıracak askerlikten kurtulacak, parası olmayan askerlik yapacak, ben şahsen böyle bir sorumluluğun altına girmem, referandum yaparım, biz kimsesizlerin kimiyiz” diyerek alkışlattı, “bedelli askerlik benim için acil bir konu, 30 bin lirayı veren askerliğini yapmış sayılacak” diyerek gene alkışlattı.

*

“Batı’ya sesleniyorum, şu anda Kobani düştü düşüyor” diyerek yuhalattı, “tutturmuşlar Kobani de Kobani, Türkiye’yle Kobani’nin ne alakası var” diyerek gene yuhalattı.

*

“Ülkemizi bölecek konular üzerinde adım atmayız, anadilde eğitimin önünü açarsanız resmi dili zedelersiniz, güzelim ülkemize yazık edersiniz” diyerek alkışlattı, “farklı dil ve lehçelerde eğitimin önünü açıyoruz” diyerek gene alkışlattı.

*

“Ben Gürcü’yüm, ailemiz Batum’dan Rize’ye göç etmiş bir Gürcü ailesidir” diyerek alkışlattı, “ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol, benim için Gürcü diyenler bile oldu” diyerek yuhalattı.

*

“Devlet tektir, bana milliyetçi diyenler varsa, evet milliyetçiyim” diyerek alkışlattı, “her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık” diyerek gene alkışlattı.

*

“Üçünçü köprü cinayettir, böyle bir teşebbüs İstanbul için ölümcül sonuçlar doğurur” diyerek alkışlattı, “hani o Cumhuriyet mitinglerinde Cumhuriyetçiyiz diye yürüyenler var ya, işte üçüncü köprüye hep onlar karşı çıktı” diyerek yuhalattı.

*

“Gurbet hasrettir, vatan topraklarının hasreti içinde olanları aramızda görmek istiyoruz, bitsin artık bu hasret, bitsin artık bu sıla hasreti” diyerek alkışlattı, “niye gelmiyorsun Pensilvanya’dan haşhaşi sülük” diye yuhalattı.

*

“Ergenekon’un savcısıyım” diyerek alkışlattı, “şahsım aldatıldı, kandırıldık” diyerek yuhalattı.

*

Altına makam mercedesini verdiği Zekeriya Öz için “temiz eller savcısına saygı duyulmalı” diyerek alkışlattı, “görüyorsunuz kaçtı” diyerek yuhalattı.

*

“Analar ağlamasın” diyerek alkışlattı, “ne mutlu şehit ailelerine” diyerek gene alkışlattı.

*

“Cehape genel başkanı konuşuyor, çocukluğunda ilk kez Van denizinde vapura bindiğini söylüyor, Van gölü ne zaman deniz oldu yavv, kılavuzun doğru olmayınca gölü de işte böyle deniz zannedersin” diyerek yuhalattı, “Van, denizi olan bir kentimizdir, varsın haritalarda göl diye geçsin, biz Van denizi diyoruz” diyerek alkışlattı.

*

“Hazreti peygambere oğlu olmadığı için, soyu devam etmemiş diye hakaret ettiler. Allah, kevser suresini indirdi. Biz sana kevseri verdik, doğrusu, sana buğzeden ebterin, yani soyu kesik olanın ta kendisidir... İşte bu ayetin rehberliğinde, bugün karşı karşıya kaldığımız meseleleri tekrar tekrar düşünmek zorundayız. Oğullarıyla övünenler, soylarıyla böbürlenenler, mezarlardaki ölülerini dahi sayacak kadar, kafataslarını ölçecek kadar, aklını ve izanını kaybedenler, aynı şekilde Kevser’i de kaybetmişlerdir” diyerek alkışlattı, “mehape’nin başındaki evlat nedir bilmez, aile nedir bilmez, çoluk çocuk nedir bilmez” diye yuhalattı.

*

“Türkçe’yle felsefe yapılamaz diyorlar, ırkçılıktır, ırkçılık kokan açıklamalardır” diyerek yuhalattı, “Türkçe’yle felsefe yapamazsınız” diyerek alkışlattı.

*

“Kürt sorunu vardır, benim de sorunumdur” diyerek alkışlattı, “ne Kürt sorunu yavv, bu ülkede Kürt sorunu yoktur, kabul etmiyorum” diyerek yuhalattı.

*

“Süleymah Şah türbesi Türkiye’nin dışardaki tek vatan toprağıdır, başına herhangi bir şey gelmesi durumunda atacağımız adım bellidir, hassasiyetimiz bellidir, dalgalanan bayrağını korumak için tereddüt etmeyiz, türbenin kuşatıldığı iddialarının hepsi uydurmadır” diyerek alkışlattı, “sevk ve idaresini bizzat takip ettiğim nakl-i kubur operasyonunu her türlü takdirin fevkinde gerçekleştiren hükümetimizi ve silahlı kuvvetlerimizi tebrik ediyorum” diyerek gene alkışlattı.

*

“Hamdolsun başardık, AB’ye giriyoruz, hedef tam üyelikti, alındı, bizim hükümetimize nasip oldu” diyerek alkışlattı, “eyy AB sen kimsin!” diyerek yuhalattı.

*

“Başkanlık sisteminin ortaya çıkışı özentinin sonucudur, Amerikan emperyalizminin tavsiyesidir” diyerek yuhalattı, “başkanlık sistemi bizim için yeni değildir, gelenekseldir, bizim genlerimizde başkanlık sistemi var” diyerek alkışlattı.

*

Devlet Bahçeli hakkında “Mehape’yi küçülten zat, uçma özürlü, ırkçı, alçak, adi, namert, siyasette çırak bile olamadı, ağzından salyalar akıyor, ikiyüzlü” diyerek yuhalattı, “sayın Bahçeli’ye devlet adamlığı nedeniyle şahsım adına teşekkür ediyorum” diyerek alkışlattı.

*

“Van münüts, çocukları nasıl öldürdüğünüzü biliyoruz, siz insan öldürmeyi iyi bilirsiniz” diyerek yuhalattı, “İsrail’e ihtiyacımız var” diyerek alkışlattı.

*

“Bu ülke demokratik parlamenter sisteme inanmış bir ülkedir, hiçbir zaman demokratik parlamenter sistemden uzaklaşmayacağız” diyerek alkışlattı, “artık parlamenter demokrasi yok” diyerek gene alkışlattı.

*

“Lozan antlaşması devletimizin tapusudur, inanç, cesaret ve fedakarlık zaferidir, diplomasi ve uluslararası hukuk alanında tescilidir” diyerek alkışlattı, “birileri bize Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştılar, zafer mi bu” diyerek yuhalattı.

*

“Benim her muhtarım bir dünya lideri seviyesinde bilgiye, yeteneğe, kabiliyete sahiptir” diyerek alkışlattı, “ABD yönetimi kusura bakmasın, Çatladıkapı muhtarı değiliz” diyerek yuhalattı.

*

“İstanbul’u ihya ettik, ihya etmeye devam edeceğiz” diyerek alkışlattı, “biz bu şehre ihanet ettik, hâlâ da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum” diyerek gene alkışlattı.

*

Barzani’yi Akp’nin onur konuğu yaparak “Türkiye seninle gurur duyuyor” diye alkışlattı, “bir gece ansızın gelebiliriz” diye yuhalattı.

*

En son...

*

Irak başbakanı İbadi’yi “sen benim muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, karatımda değilsin, kalitemde değilsin, haddini bil” diyerek yuhalattı, “değerli dostum, kardeşim İbadi’yi külliyemizde ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim” diyerek alkışlattı.

*

(Farzedelim, kutu kola... Açma kapağını geriye doğru büktüğünüzde, pıtss diye açılır, kutuya eklemlendiği bağlantı noktasında kalır, kutuya tutunmaya devam eder. Siz ısrarla ileri geri oynatmaya başlarsanız, bağlantı noktası ısınır, kanırtılan yer ısına ısına incelir, neticede dayanamaz, inceldiği yerden tık diye elinizde kalır. Metal yorgunluğu budur.)

*

Asrın liderimiz şakşakçılarını bi öne bi arkaya öylesine büküyor ki...
Değil metal, kauçuk olsa kopar kardeşim!