Özellikle sosyal medyada yürütülen #MeToo (Ben de) kampanyası kapsamında dünyanın dört bir yanından insanlar başlarına gelen cinsel taciz ve tecavüz olaylarını anlatma cesaretini gösterdi.

Weinstein'ı kamuoyu önünde suçlayan isimler arasında Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Salma Hayek, Annabella Sciorra, Rose McGowan ve Rosanna Arquette de var.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow ise kariyerinin başında ve henüz 22 yaşındayken, 1996’da çekilen Emma filminde rol aldığı sırada Winstein’in kendisine Beverly Hills Oteli’nde cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdü. Yaşadıklarını o dönemdeki erkek arkadaşı Brad Pitt’e anlattığını söyleyen Paltrow, Brad Pitt ile Winstein'in bu yüzden tartıştığını sözlerine ekledi. Daha sonra Paltrow, Weinstein’in kendisine “Çenesini kapalı tut!. Eğer birisine daha anlatırsan seni mahvederim” dediğini söyledi.
Oscar ödüllü oyuncu, o günden sonra bu olayı bir sır olarak sakladığını ve hiçbir zaman bu durumu paylaşacak “güce” sahip olamadığını vurguladı.

Gwyneth Paltrow New York Times’a konuşan yıldız, 1996’da çekilen Emma filminde rol aldığı sırada Weinstein’ın onu taciz ettiğini ve çekimlere başlamadan yatak odasında masaj teklifinde bulunduğunu açıkladı. Tacizi o zamanki erkek arkadaşı Brad Pitt’e anlattığını söyleyen Paltrow, bu yüzden Pitt’in sapık yapımcıyla karşı karşıya geldiğini anlattı. Gwyneth Paltrow New York Times’a konuşan yıldız, 1996’da çekilen Emma filminde rol aldığı sırada Weinstein’ın onu taciz ettiğini ve çekimlere başlamadan yatak odasında masaj teklifinde bulunduğunu açıkladı. Tacizi o zamanki erkek arkadaşı Brad Pitt’e anlattığını söyleyen Paltrow, bu yüzden Pitt’in sapık yapımcıyla karşı karşıya geldiğini anlattı.


 Angelina Jolie

Oscar ödüllü Hollywood yıldızı Angelina Jolie; ‘1998’de Weinstein’ın tacizine uğradım ve bir daha asla onunla çalışmadım. Diğer kadınları ona karşı uyardım.’dedi.

Angelina Jolie Jolie Times’a olayı şöyle anlattı: ‘1998’de Weinstein’ın tacizine uğradım ve bir daha asla onunla çalışmadım. Diğer kadınları ona karşı uyardım.’ Angelina Jolie
Jolie Times’a olayı şöyle anlattı: ‘1998’de Weinstein’ın tacizine uğradım ve bir daha asla onunla çalışmadım. Diğer kadınları ona karşı uyardım.’


 Lupita Amondi Nyong'o

Weinstein hakkındaki son cinsel taciz suçlaması da '12 Yıllık Esaret' filmindeki rolüyle 2014'te Oscar'a layık görülen oyuncu Lupita Nyong'o'dan geldi. New York Times için bir makale kaleme alan Nyong'o kariyerinin başlarında Weinstein'ın kendisine sektörde yardım etme karşılığında cinsel ilişki teklif ettiğini açıkladı.

Lupita Amondi Nyong'o Weinstein hakkındaki son cinsel taciz suçlaması da '12 Yıllık Esaret' filmindeki rolüyle 2014'te Oscar'a layık görülen oyuncu Lupita Nyong'o'dan geldi. New York Times için bir makale kaleme alan Nyong'o kariyerinin başlarında Weinstein'ın kendisine sektörde yardım etme karşılığında cinsel ilişki teklif ettiğini açıkladı. Weinstein'ın ABD'deki evinde kendisine masaj yapmasını istediğini, bunu kabul ettiğini ancak daha sonra Weinstein'ın çeşitli tekliflerini reddettiğini açıklayan Oscarlı oyuncu Lupita Amondi Nyong'o
Weinstein hakkındaki son cinsel taciz suçlaması da '12 Yıllık Esaret' filmindeki rolüyle 2014'te Oscar'a layık görülen oyuncu Lupita Nyong'o'dan geldi. New York Times için bir makale kaleme alan Nyong'o kariyerinin başlarında Weinstein'ın kendisine sektörde yardım etme karşılığında cinsel ilişki teklif ettiğini açıkladı.
Weinstein'ın ABD'deki evinde kendisine masaj yapmasını istediğini, bunu kabul ettiğini ancak daha sonra Weinstein'ın çeşitli tekliflerini reddettiğini açıklayan Oscarlı oyuncu "Bana eğer bir oyuncu olmak istiyorsan bu tarz şeyleri yapmayı kabul etmem gerektiğini söyledi" dedi. Nyong'o Oscar aldıktan sonra Weinstein'ın kendisine rol teklifleriyle geldiğini ancak bunları reddettiğini de aktardı.


Weinstein'ın ABD'deki evinde kendisine masaj yapmasını istediğini, bunu kabul ettiğini ancak daha sonra Weinstein'ın çeşitli tekliflerini reddettiğini açıklayan Oscarlı oyuncu "Bana eğer bir oyuncu olmak istiyorsan bu tarz şeyleri yapmayı kabul etmem gerektiğini söyledi" dedi. Nyong'o Oscar aldıktan sonra Weinstein'ın kendisine rol teklifleriyle geldiğini ancak bunları reddettiğini de aktardı.

Eva Green

 

 Eva Green 37 yaşındaki Green'in oyuncu olan annesi Marlene Jobert katıldığı bir radyo programında, Green'in 2010 ve 11 yılları arasında Weinstein'ın tacizlerine maruz kaldığını açıkladı. Jobert, Weinstein'ın Paris'te bir otelde kaldığı sırada Green'i odasına davet ederek cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi ve ‘kızım bu canavarın pençelerinden kaçmayı başardı' ifadesini kullandı. Eva Green 37 yaşındaki Green'in oyuncu olan annesi Marlene Jobert katıldığı bir radyo programında, Green'in 2010 ve 11 yılları arasında Weinstein'ın tacizlerine maruz kaldığını açıkladı. Jobert, Weinstein'ın Paris'te bir otelde kaldığı sırada Green'i odasına davet ederek cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi ve ‘kızım bu canavarın pençelerinden kaçmayı başardı' ifadesini kullandı.


 

37 yaşındaki Green'in oyuncu olan annesi Marlene Jobert katıldığı bir radyo programında, Green'in 2010 ve 11 yılları arasında Weinstein'ın tacizlerine maruz kaldığını açıkladı. Jobert,  Weinstein'ın Paris'te bir otelde kaldığı sırada Green'i odasına davet ederek cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi ve  ‘kızım bu canavarın pençelerinden kaçmayı başardı' ifadesini kullandı.

Cara Delevingne

“İlk oyunculuk deneyimimde Harvey Weinstein’den bir telefon aldım ve onunla film hakkında konuşmak için buluştum. Yanımızdaki insanlar gittiğinde Harvey biraz daha kalıp sohbet etmek istedi. Yalnız kaldığımızda birlikte olduğu oyunculardan ve cinsellikten bahsetmeye başladı. Sonra beni odasına davet etti, hemen reddettim. Gitmem gerektiğini söyleyip kapıya yürüdüğümde beni öpmeye çalıştı. Çok güçsüz ve korkmuş hissettim. Ailesine zarar vermemek için konuşmadım. Ama anladım ki bu çok fazla kadına oluyor ve hepsi korktuğu için susuyor.”  Dedi. Ve bir diğer açıklamasını da Instagram hesabından anlattı.

Cara Delevingne “İlk oyunculuk deneyimimde Harvey Weinstein’den bir telefon aldım ve onunla film hakkında konuşmak için buluştum. Yanımızdaki insanlar gittiğinde Harvey biraz daha kalıp sohbet etmek istedi. Yalnız kaldığımızda birlikte olduğu oyunculardan ve cinsellikten bahsetmeye başladı. Sonra beni odasına davet etti, hemen reddettim. Gitmem gerektiğini söyleyip kapıya yürüdüğümde beni öpmeye çalıştı. Çok güçsüz ve korkmuş hissettim. Ailesine zarar vermemek için konuşmadım. Ama anladım ki bu çok fazla kadına oluyor ve hepsi korktuğu için susuyor.” Dedi. Ve bir diğer açıklamasını da Instagram hesabından anlattı. İngiliz model, ünlü yapımcıyla bir otelin lobisinde buluştuğunu, ardından kendisini odasına çıkardığını ve burada kendilerini bir kadının beklediğini aktardı. Weinstein’ın bu kadınla öpüşmesini söylediği Delevingne, bir anda şarkı söylemeye başlayarak zor durumdan kurtulduğunu, odadan çıkmaya çalışırken ise yapımcının kendisini öpmeye çalıştığını belirtti. Fakat bunlara rağmen İngiliz model, Weinstein’ın ‘Paper Towns’ ve ‘Tulip Fever’ adlı filmlerinde rol alabildiğini ve bundan suçluluk duyduğunu söyledi. Cara Delevingne “İlk oyunculuk deneyimimde Harvey Weinstein’den bir telefon aldım ve onunla film hakkında konuşmak için buluştum. Yanımızdaki insanlar gittiğinde Harvey biraz daha kalıp sohbet etmek istedi. Yalnız kaldığımızda birlikte olduğu oyunculardan ve cinsellikten bahsetmeye başladı. Sonra beni odasına davet etti, hemen reddettim. Gitmem gerektiğini söyleyip kapıya yürüdüğümde beni öpmeye çalıştı. Çok güçsüz ve korkmuş hissettim. Ailesine zarar vermemek için konuşmadım. Ama anladım ki bu çok fazla kadına oluyor ve hepsi korktuğu için susuyor.” Dedi. Ve bir diğer açıklamasını da Instagram hesabından anlattı. İngiliz model, ünlü yapımcıyla bir otelin lobisinde buluştuğunu, ardından kendisini odasına çıkardığını ve burada kendilerini bir kadının beklediğini aktardı. Weinstein’ın bu kadınla öpüşmesini söylediği Delevingne, bir anda şarkı söylemeye başlayarak zor durumdan kurtulduğunu, odadan çıkmaya çalışırken ise yapımcının kendisini öpmeye çalıştığını belirtti. Fakat bunlara rağmen İngiliz model, Weinstein’ın ‘Paper Towns’ ve ‘Tulip Fever’ adlı filmlerinde rol alabildiğini ve bundan suçluluk duyduğunu söyledi.


İngiliz model, ünlü yapımcıyla bir otelin lobisinde buluştuğunu, ardından kendisini odasına çıkardığını ve burada kendilerini bir kadının beklediğini aktardı. Weinstein’ın bu kadınla öpüşmesini söylediği Delevingne, bir anda şarkı söylemeye başlayarak zor durumdan kurtulduğunu, odadan çıkmaya çalışırken ise yapımcının kendisini öpmeye çalıştığını belirtti. Fakat bunlara rağmen İngiliz model, Weinstein’ın ‘Paper Towns’ ve ‘Tulip Fever’ adlı filmlerinde rol alabildiğini ve bundan suçluluk duyduğunu söyledi.

 Lea Seydoux

 

Lea Seydoux Weinstein’ın tacizine uğradığını ileri sürenlerden biri de Fransız oyuncu Lea Seydoux oldu. Guardian'a konuşan Seydoux, birlikte Paris’te bir moda etkinliğine katıldıktan sonra Weinstein’ın bir otele gitmekte ısrar ettiğini söyledi. Fransız oyuncu, “Hayır demek zordu çünkü o çok güçlü. Ben oyuncuyum, o yapımcı” dedi. Seydoux, “Bu hiçbir zaman işle ilgili olmayacaktı. Başka niyetleri vardı. Bunu görebiliyordum. Tüm gece boyunca benimle flörtleşip bana gözlerini dikti, sanki bir et parçasıymışım gibi” diye anlattı. Seydoux, oyuncunun kariyeri hakkında konuştukları sırada bir anda ünlü yapımcının üstüne atlayıp kendisini öpmeye çalıştığını anlattı. Weinstein’ın kontrolünü kaybettiğini söyleyen Seydoux, “1’den fazla denedi. Onu ittim. Sanırım ona direndiğim için bana saygı gösterdi” dedi. Lea Seydoux
Weinstein’ın tacizine uğradığını ileri sürenlerden biri de Fransız oyuncu Lea Seydoux oldu. Guardian'a konuşan Seydoux, birlikte Paris’te bir moda etkinliğine katıldıktan sonra Weinstein’ın bir otele gitmekte ısrar ettiğini söyledi. Fransız oyuncu, “Hayır demek zordu çünkü o çok güçlü. Ben oyuncuyum, o yapımcı” dedi. Seydoux, “Bu hiçbir zaman işle ilgili olmayacaktı. Başka niyetleri vardı. Bunu görebiliyordum. Tüm gece boyunca benimle flörtleşip bana gözlerini dikti, sanki bir et parçasıymışım gibi” diye anlattı. Seydoux, oyuncunun kariyeri hakkında konuştukları sırada bir anda ünlü yapımcının üstüne atlayıp kendisini öpmeye çalıştığını anlattı. Weinstein’ın kontrolünü kaybettiğini söyleyen Seydoux, “1’den fazla denedi. Onu ittim. Sanırım ona direndiğim için bana saygı gösterdi” dedi.


 

Weinstein’ın tacizine uğradığını ileri sürenlerden biri de Fransız oyuncu Lea Seydoux oldu. Guardian'a konuşan Seydoux, birlikte Paris’te bir moda etkinliğine katıldıktan sonra Weinstein’ın bir otele gitmekte ısrar ettiğini söyledi. Fransız oyuncu, “Hayır demek zordu çünkü o çok güçlü. Ben oyuncuyum, o yapımcı” dedi. Seydoux, “Bu hiçbir zaman işle ilgili olmayacaktı. Başka niyetleri vardı. Bunu görebiliyordum. Tüm gece boyunca benimle flörtleşip bana gözlerini dikti, sanki bir et parçasıymışım gibi” diye anlattı. Seydoux, oyuncunun kariyeri hakkında konuştukları sırada bir anda ünlü yapımcının üstüne atlayıp kendisini öpmeye çalıştığını anlattı. Weinstein’ın kontrolünü kaybettiğini söyleyen Seydoux, “1’den fazla denedi. Onu ittim. Sanırım ona direndiğim için bana saygı gösterdi” dedi.

 Louisette Geiss

 

Louisette Geiss Oyuncu, Weinstein ile bir gece buluştuklarını ve sapık yapımcının ona ‘eğer beni mastürbasyon yaparken seyredersen sana rol için yeşil ışık yakarım’ dediğini, bunun üzerine hemen orayı terk ettiğini anlattı. Louisette Geiss
Oyuncu, Weinstein ile bir gece buluştuklarını ve sapık yapımcının ona ‘eğer beni mastürbasyon yaparken seyredersen sana rol için yeşil ışık yakarım’ dediğini, bunun üzerine hemen orayı terk ettiğini anlattı.


 

Oyuncu, Weinstein ile bir gece buluştuklarını ve sapık yapımcının ona ‘eğer beni mastürbasyon yaparken seyredersen sana rol için yeşil ışık yakarım’ dediğini, bunun üzerine hemen orayı terk ettiğini anlattı.

Judith Godreche

 

Judith Godreche Fransız oyuncu, Weinstein’ın kendisine zorla masaj yapmaya çalıştığını ve 1996’da manzara izleme bahanesiyle Cannes’taki odasına gelmesi konusunda baskı yaptığını anlattı. Judith Godreche Fransız oyuncu, Weinstein’ın kendisine zorla masaj yapmaya çalıştığını ve 1996’da manzara izleme bahanesiyle Cannes’taki odasına gelmesi konusunda baskı yaptığını anlattı.


 

Fransız oyuncu, Weinstein’ın kendisine zorla masaj yapmaya çalıştığını ve 1996’da manzara izleme bahanesiyle Cannes’taki odasına gelmesi konusunda baskı yaptığını anlattı.

 Dawn Dunning

 

Dawn Dunning 2003’te bir otelde, gelecek film projelerinden bahsetmek üzere Weinstein ile buluşan oyuncu, yapımcının ona 3 farklı rol teklifi sunduğunu ve ona, bu rolleri alabilmesinin tek yolunun onunla 3 farklı pozisyonda sevişmesi gerektiğini söylediğini anlattı. İğrenç teklifin ardından oteli terk ettiğini de ekledi. Dawn Dunning 2003’te bir otelde, gelecek film projelerinden bahsetmek üzere Weinstein ile buluşan oyuncu, yapımcının ona 3 farklı rol teklifi sunduğunu ve ona, bu rolleri alabilmesinin tek yolunun onunla 3 farklı pozisyonda sevişmesi gerektiğini söylediğini anlattı. İğrenç teklifin ardından oteli terk ettiğini de ekledi.


 

2003’te bir otelde, gelecek film projelerinden bahsetmek üzere Weinstein ile buluşan oyuncu, yapımcının ona 3 farklı rol teklifi sunduğunu ve ona, bu rolleri alabilmesinin tek yolunun onunla 3 farklı pozisyonda sevişmesi gerektiğini söylediğini anlattı. İğrenç teklifin ardından oteli terk ettiğini de ekledi.

Tomi-Ann Roberts

 

Tomi-Ann Roberts Roberts, Weinstein’la 1984’te öğrenciyken garsonluk yaptığı sırada tanıştıklarını ve yapımcının onu evine davet ettiğini anlattı. Evine gittiğindeyse Weinstein’ın onu çıplak karşıladığını ve ‘eğer soyunursan rol için seni daha kolay seçebilirim’ şeklinde iğrenç bir teklif sunduğunu, onun da evi hemen terk ettiğini anlattı. Tomi-Ann Roberts Roberts, Weinstein’la 1984’te öğrenciyken garsonluk yaptığı sırada tanıştıklarını ve yapımcının onu evine davet ettiğini anlattı. Evine gittiğindeyse Weinstein’ın onu çıplak karşıladığını ve ‘eğer soyunursan rol için seni daha kolay seçebilirim’ şeklinde iğrenç bir teklif sunduğunu, onun da evi hemen terk ettiğini anlattı.


 

Roberts, Weinstein’la 1984’te öğrenciyken garsonluk yaptığı sırada tanıştıklarını ve yapımcının onu evine davet ettiğini anlattı. Evine gittiğindeyse Weinstein’ın onu çıplak karşıladığını ve ‘eğer soyunursan rol için seni daha kolay seçebilirim’ şeklinde iğrenç bir teklif sunduğunu, onun da evi hemen terk ettiğini anlattı.

Asia Argento

 

Asia Argento Asia Argento


 

Ünlü İtalyan yönetmen Dario Argento’nun oyuncu kızı Asia Argento, 21 yaşındayken yapımcının cinsel tacizine uğradığını itiraf etti. Korkunç olayı;1997'de yılında Fransa’nın Antibes kentindeki Hotel du Cap-Eden-Roc’da Miramax tarafından verilen bir partideyken Weinstein'ın kendisini boş bir odaya götürdüğünü ve ondan masaj yapmasını istediğini ifade etti. Daha sonra durumun farkına vardığını bildiren ünlü oyuncu Weinstein’den durmasını istediğini ve ona direnemediğini açıkladı: “Tam bir kabustu. Bu olay 1999 yılında vizyona girecek olan filmimden önce başıma gelmişti. Bana sürekli hediyeler gönderiyordu ve ona yakın olmazsam kariyerimi mahvedeceğini söylüyordu. Onu her gördüğümde kendimi küçük, aptal ve zayıf hissediyordum. Çünkü tecavüzden sonra o kazandı.”diye aktardı.

Katherine Kendall

 

Katherine Kendall ‘The Swingers’ oyuncusu Katherine, 1993 yılında yapımcının onu evinden bir şey alması gerektiği bahanesiyle yukarı çağırdığını, daha sonraysa ona masaj yapmayı teklif ettiğini anlattı. Buna karşı çıktığını söyleyen Katherine Kendall, Weinstein’ın soyunduğunu ve gitmeye çalışırken onu yakaladığını açıkladı. Katherine Kendall
‘The Swingers’ oyuncusu Katherine, 1993 yılında yapımcının onu evinden bir şey alması gerektiği bahanesiyle yukarı çağırdığını, daha sonraysa ona masaj yapmayı teklif ettiğini anlattı. Buna karşı çıktığını söyleyen Katherine Kendall, Weinstein’ın soyunduğunu ve gitmeye çalışırken onu yakaladığını açıkladı.


 

‘The Swingers’ oyuncusu Katherine, 1993 yılında yapımcının onu evinden bir şey alması gerektiği bahanesiyle yukarı çağırdığını, daha sonraysa ona masaj yapmayı teklif ettiğini anlattı. Buna karşı çıktığını söyleyen Katherine Kendall, Weinstein’ın soyunduğunu ve gitmeye çalışırken onu yakaladığını açıkladı.

Lucia Evans

 

Lucia Evans Eski adıyla Lucia Stoller, 2004 yılında Weinstein’ın kendisini zorla oral seks yapmaya zorladığını anlattı. Bu olayın ardından uzun yıllar travma yaşayan Evans, yapımcının kendisini uzun süre gece yarıları arayıp taciz ettiğini de anlattı. Lucia Evans
Eski adıyla Lucia Stoller, 2004 yılında Weinstein’ın kendisini zorla oral seks yapmaya zorladığını anlattı. Bu olayın ardından uzun yıllar travma yaşayan Evans, yapımcının kendisini uzun süre gece yarıları arayıp taciz ettiğini de anlattı.


Eski adıyla Lucia Stoller, 2004 yılında Weinstein’ın kendisini zorla oral seks yapmaya zorladığını anlattı. Bu olayın ardından uzun yıllar travma yaşayan Evans, yapımcının kendisini uzun süre gece yarıları arayıp taciz ettiğini de anlattı.

Mira Sorvino

 

Mira Sorvino ‘The Mighty Aphrodite yıldızı, Weinstein’ın 1995 Toronto Uluslararası Film Festivali’nde, otel odasında zorla masaj yapmaya çalıştığını anlattı. Daha sonraysa bir gece yarısı evine geldiğini ancak arayı yardım istediği bir erkek arkadaşının onu koruduğunu belirtti. Mira Sorvino ‘The Mighty Aphrodite yıldızı, Weinstein’ın 1995 Toronto Uluslararası Film Festivali’nde, otel odasında zorla masaj yapmaya çalıştığını anlattı. Daha sonraysa bir gece yarısı evine geldiğini ancak arayı yardım istediği bir erkek arkadaşının onu koruduğunu belirtti.


 

‘The Mighty Aphrodite yıldızı, Weinstein’ın 1995 Toronto Uluslararası Film Festivali’nde, otel odasında zorla masaj yapmaya çalıştığını anlattı. Daha sonraysa bir gece yarısı evine geldiğini ancak arayı yardım istediği bir erkek arkadaşının onu koruduğunu belirtti.

Rosanna Arquette

 

Rosanna Arquette Bir otelde Weinstein ile buluşan oyuncu da iğrenç bir tacize uğradı. Weinstein genç oyuncuyu, erekte haldeki penisine dokunması için zorladı. Korkunç tacizi anlatan Rosanna, ayrıca 90’lı yıllardaki kariyerinin Weinstein yüzünden zarar gördüğünü de anlattı. Rosanna Arquette Bir otelde Weinstein ile buluşan oyuncu da iğrenç bir tacize uğradı. Weinstein genç oyuncuyu, erekte haldeki penisine dokunması için zorladı. Korkunç tacizi anlatan Rosanna, ayrıca 90’lı yıllardaki kariyerinin Weinstein yüzünden zarar gördüğünü de anlattı.


 

Bir otelde Weinstein ile buluşan oyuncu da iğrenç bir tacize uğradı. Weinstein genç oyuncuyu, erekte haldeki penisine dokunması için zorladı. Korkunç tacizi anlatan Rosanna, ayrıca 90’lı yıllardaki kariyerinin Weinstein yüzünden zarar gördüğünü de anlattı.

 Rose McGowan

 

 Rose McGowan Oyuncu, 1997 Sundance Film Festivali sırasında ‘yaratık’ olarak adlandırdığı Weinstein’ın cinsel tacizine uğradığını itiraf etti. Rose McGowan Oyuncu, 1997 Sundance Film Festivali sırasında ‘yaratık’ olarak adlandırdığı Weinstein’ın cinsel tacizine uğradığını itiraf etti.


 

Oyuncu, 1997 Sundance Film Festivali sırasında ‘yaratık’ olarak adlandırdığı Weinstein’ın cinsel tacizine uğradığını itiraf etti.

Ashley Judd

 

Ashley Judd 1997 yapımı ‘Kiss the Girls’ filminin çekimleri sırasında Peninsula Beverly Hills hotel ‘de Weinstein oyuncudan ısrarla kendisini duş alırken izlemesini ve ardından çıplak bedenine masaj yapmasını istediğini anlattı. Ashley Judd, “Kadınlar aralarında Weinstein’in yaptıklarını uzun süredir konuşmaktaydı ve resmen herkesin gözü önündeydi.” diye belirtti. Ashley Judd 1997 yapımı ‘Kiss the Girls’ filminin çekimleri sırasında Peninsula Beverly Hills hotel ‘de Weinstein oyuncudan ısrarla kendisini duş alırken izlemesini ve ardından çıplak bedenine masaj yapmasını istediğini anlattı. Ashley Judd, “Kadınlar aralarında Weinstein’in yaptıklarını uzun süredir konuşmaktaydı ve resmen herkesin gözü önündeydi.” diye belirtti.


 

1997 yapımı ‘Kiss the Girls’ filminin çekimleri sırasında Peninsula Beverly Hills hotel ‘de Weinstein oyuncudan ısrarla kendisini duş alırken izlemesini ve ardından çıplak bedenine masaj yapmasını  istediğini anlattı.

Ashley Judd, “Kadınlar aralarında Weinstein’in yaptıklarını uzun süredir konuşmaktaydı ve resmen herkesin gözü önündeydi.” diye belirtti.

Emma De Caunes

 

Emma De Caunes Fransız aktris, 2010’da uğradığı tacizi anlattı. Weinstein’ın kendisini otel odasına çağırarak senaryoyu göstermeyi teklif ettiğini ve duştan çırılçıplak çıktıktan sonra ona “bunu daha önce de yaptığını biliyorum” diyerek ve ilişki teklif ettiğini söyleyen De Caunes, bu anı “Donup kalmıştım” diyerek anlattı. Emma De Caunes Fransız aktris, 2010’da uğradığı tacizi anlattı. Weinstein’ın kendisini otel odasına çağırarak senaryoyu göstermeyi teklif ettiğini ve duştan çırılçıplak çıktıktan sonra ona “bunu daha önce de yaptığını biliyorum” diyerek ve ilişki teklif ettiğini söyleyen De Caunes, bu anı “Donup kalmıştım” diyerek anlattı.


 

Fransız aktris, 2010’da uğradığı tacizi anlattı. Weinstein’ın kendisini otel odasına çağırarak senaryoyu göstermeyi teklif ettiğini ve duştan çırılçıplak çıktıktan sonra ona “bunu daha önce de yaptığını biliyorum” diyerek ve ilişki teklif ettiğini söyleyen De Caunes, bu anı “Donup kalmıştım” diyerek anlattı.

 

Jessica Barth

 

Jessica Barth Weinstein söylentilere göre ünlü aktris Barth’a baskı kurarak kendisine Peninsula Otel’de 2011’den bu yana çıplak haldeyken masaj yaptırttı. Jessica Barth Weinstein söylentilere göre ünlü aktris Barth’a baskı kurarak kendisine Peninsula Otel’de 2011’den bu yana çıplak haldeyken masaj yaptırttı.


 

Weinstein söylentilere göre ünlü aktris Barth’a baskı kurarak kendisine Peninsula Otel’de 2011’den bu yana çıplak haldeyken masaj yaptırttı.

Romola Garai

 

Romola Garai Harvey Weinstein, Britanyalı aktrisi 18 yaşındayken özel olarak odasına çağırdı. Romola olayı şöyle anlattı: “Bana, “Onun kişisel onayını almak gerekiyor” diye söylendi. Odasına gittiğimde Weinstein bornozu ile beni bekliyordu.” “Daha 18 yaşındaydım, o an kirlenmiş hissettim.” diyerek ekledi. Romola Garai Harvey Weinstein, Britanyalı aktrisi 18 yaşındayken özel olarak odasına çağırdı. Romola olayı şöyle anlattı: “Bana, “Onun kişisel onayını almak gerekiyor” diye söylendi. Odasına gittiğimde Weinstein bornozu ile beni bekliyordu.” “Daha 18 yaşındaydım, o an kirlenmiş hissettim.” diyerek ekledi.


 

Harvey Weinstein, Britanyalı aktrisi 18 yaşındayken özel olarak odasına çağırdı. Romola olayı şöyle anlattı: “Bana, “Onun kişisel onayını almak gerekiyor” diye söylendi. Odasına gittiğimde Weinstein bornozu ile beni bekliyordu.” “Daha 18 yaşındaydım, o an kirlenmiş hissettim.” diyerek ekledi.

NATASSIA MALTHE

 

NATASSIA MALTHE Taciz skandalının merkezindeki isim olan 65 yaşındaki yapımcı Harvey Weinstein hakkında son iddia Norveçli aktris Natassia Malthe'den geldi. Düzenlediği basın toplantısında gözyaşlarını tutamayan 43 yaşındaki Norveçli oyuncu, Harvey Weinstein'ın 2008 yılındaki BAFTA ödüllerinin ardından Londra'daki otel odasını bastığını ve tecavüze uğradığını öne sürdü. NATASSIA MALTHE Taciz skandalının merkezindeki isim olan 65 yaşındaki yapımcı Harvey Weinstein hakkında son iddia Norveçli aktris Natassia Malthe'den geldi. Düzenlediği basın toplantısında gözyaşlarını tutamayan 43 yaşındaki Norveçli oyuncu, Harvey Weinstein'ın 2008 yılındaki BAFTA ödüllerinin ardından Londra'daki otel odasını bastığını ve tecavüze uğradığını öne sürdü.


Taciz skandalının merkezindeki isim olan 65 yaşındaki yapımcı Harvey Weinstein hakkında son iddia Norveçli aktris Natassia Malthe'den geldi.

Düzenlediği basın toplantısında gözyaşlarını tutamayan 43 yaşındaki Norveçli oyuncu, Harvey Weinstein'ın 2008 yılındaki BAFTA ödüllerinin ardından Londra'daki otel odasını bastığını ve tecavüze uğradığını öne sürdü.

Lysette Anthony

 

Lysette Anthony İngiliz sinema oyuncusu Lysette Anthony de 1980'li yıllarda Weinstein'ın cinsel tacizine maruz kaldığını açıkladı. Lysette Anthony İngiliz sinema oyuncusu Lysette Anthony de 1980'li yıllarda Weinstein'ın cinsel tacizine maruz kaldığını açıkladı.


İngiliz sinema oyuncusu Lysette Anthony de 1980'li yıllarda Weinstein'ın cinsel tacizine maruz kaldığını açıkladı.

Emily Nestor


2014 yılında Harvey Weinstein’la tek günlük bir proje için otelde buluştuklarını Harvey’nin odaya girer girmez kalçalarını ellemeye başlayıp onu tecavüz ettiğini, fakat kendisinin kariyerinde yükselmek için bu tacize göz yumduğunu itiraf etti.

Erin O'Connor

39 yaşındaki İngiliz Model, Harvey Weinstein’la tanıştığımda 28 yaşımdaydım. O da 64. Dünyanın en ünlü erkeğiydi. Benimle birlikte olmak istediğinde bunu istemeye istemeye kabul ettim. Kariyerimde yükselmek istiyordum. Ve o bunu yapabilecek güçteydi.

Kate Winslet

 

Kate Winslet Kate Winslet, 2009 yılında aldığı Oscar konuşmasında ‘kasten' Harvey Weinstein'a teşekkür etmediğini söyledi. LA Times'a konuşan aktris, Kate Winslet Kate Winslet, 2009 yılında aldığı Oscar konuşmasında ‘kasten' Harvey Weinstein'a teşekkür etmediğini söyledi. LA Times'a konuşan aktris, "19 kişinin adını saydım ve inadına onu anmadım. Bana eğer kazanırsam ona da teşekkür etmem gerektiği söylendi ama bilerek bunu yapmadım" dedi. Weinstein'le her karşılaştığında "Seni ünlü yapan benim, unutma" cümlesini duyduğunu belirten Winslet, "Bu alçakça bir davranış ve kabul edilemez" dedi.


Kate Winslet, 2009 yılında aldığı Oscar konuşmasında ‘kasten' Harvey Weinstein'a teşekkür etmediğini söyledi.

LA Times'a konuşan aktris, "19 kişinin adını saydım ve inadına onu anmadım. Bana eğer kazanırsam ona da teşekkür etmem gerektiği söylendi ama bilerek bunu yapmadım" dedi.

Weinstein'le her karşılaştığında "Seni ünlü yapan benim, unutma" cümlesini duyduğunu belirten Winslet, "Bu alçakça bir davranış ve kabul edilemez" dedi.

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones ‘2002 yılında Chicago filmini çekerken bana set boyu cinsel tacizde bulundu.’ diyen güzel oyuncu Zeta-Jones; Weinstein rezaletinin, kadınlara yönelik tutuma dair sadece Hollywood'da değil, her sektörde bir dönüm noktası olmasını umduğunu söyledi. Ve Catherine Zeta-Jones ‘2002 yılında Chicago filmini çekerken bana set boyu cinsel tacizde bulundu.’ diyen güzel oyuncu Zeta-Jones; Weinstein rezaletinin, kadınlara yönelik tutuma dair sadece Hollywood'da değil, her sektörde bir dönüm noktası olmasını umduğunu söyledi. Ve "Umalım ki bu tarz davranışlarının yanına kar kalacağını sanan bu koca yaşlı dinozor erkeklerin artık soyu tükenir" dedi.


 

‘2002 yılında Chicago filmini çekerken bana set boyu cinsel tacizde bulundu.’ diyen güzel oyuncu Zeta-Jones; Weinstein rezaletinin, kadınlara yönelik tutuma dair sadece Hollywood'da değil, her sektörde bir dönüm noktası olmasını umduğunu söyledi.  Ve "Umalım ki bu tarz davranışlarının yanına kar kalacağını sanan bu koca yaşlı dinozor erkeklerin artık soyu tükenir" dedi.

Jennifer Lawrence:

 

Jennifer Lawrence: Oscar ödüllü oyuncu Jennifer Lawrence, 2012 yılında Silver Linings Playbook film setinde beni tecavüz etti. “Hepimiz Harvey Weinstein'ın bir köpek olduğunu biliyorduk ama tecavüz çok başka bir şey. Sağlam tartışırdık, bir gün küfrettim, sonra benden uzak durdu” dedi. Jennifer Lawrence: Oscar ödüllü oyuncu Jennifer Lawrence, 2012 yılında Silver Linings Playbook film setinde beni tecavüz etti. “Hepimiz Harvey Weinstein'ın bir köpek olduğunu biliyorduk ama tecavüz çok başka bir şey. Sağlam tartışırdık, bir gün küfrettim, sonra benden uzak durdu” dedi.


 

Oscar ödüllü oyuncu Jennifer Lawrence, 2012 yılında Silver Linings Playbook film setinde beni tecavüz etti. “Hepimiz Harvey Weinstein'ın bir köpek olduğunu biliyorduk ama tecavüz çok başka bir şey. Sağlam tartışırdık, bir gün küfrettim, sonra benden uzak durdu” dedi.

Ambra Battilana

 

Ambra Battilana Weinstein, İtalyan modeli mart 2015’te ofisine çağırdı. Göğüslerini kavrayıp elini eteğinin altına soktu ve göğüslerinin gerçek olup olmadığını sordu. Battilana bu olayı polislere iletti fakat polisler hiçbir şey yapmadılar. New York Times’a göre Weinstein bu olayının üstünü rüşvet vererek kapattı. Ambra Battilana Weinstein, İtalyan modeli mart 2015’te ofisine çağırdı. Göğüslerini kavrayıp elini eteğinin altına soktu ve göğüslerinin gerçek olup olmadığını sordu. Battilana bu olayı polislere iletti fakat polisler hiçbir şey yapmadılar. New York Times’a göre Weinstein bu olayının üstünü rüşvet vererek kapattı.


 

Eski İtalya güzellik kraliçesi model Ambra Battilana;  Weinstein'ın Nisan 2015'te göğüslerine dokunduğu ve kendisine cinsel tacizde bulunduğu için polise gittiğini söyledi. Battilana, polisle koordinasyon içinde ses kaydı almak için telefon açtığında Weinstein'ın özür dileyip ''Hadi, odama gel'' dediğini aktardı. Bunun üzerine polisle birlikte otele gittiklerini, dedektiflerin Weinstein'a suçüstü yapmak istediklerini, kendisinin korkudan odaya giremediğini, polislerin Weinstein'ı gözaltına aldığını anladığını anlattı.

İtalyan model, avukatların kendisine sunduğu 1 milyon dolar karşılığı 'kamuoyuna açıklama yapmama anlaşması' yaptığını ve böylece ünlü film yapımcısının kelepçelenip hapse atılmaktan kurtulduğunu söyledi.

1 milyon dolarlık anlaşmada: Weinstein'a yönelttiği suçlamaların hiçbirinin aslında gerçekleşmediğinin altına imza attığını, ses kaydığını sildiğini, tüm e-posta hesaplarının ve elektronik cihazlarının şifrelerini teslim ettiğini söyleyen Battilana, ''Weinstein'ın avukatı ben sözleşmeyi imzalarken karşımda titriyordu. Durum bu kadar ciddiydi'' dedi.

Kendisinin sinema sektöründe geçirdiği 30 yıl boyunca cinsel tacizde bulunmadığı kadın oyuncu neredeyse kalmamış!

Emily Nestor, Lauren O'Connor, Laura Madden, Zelda Perkins,  Gutierrez, Lucia Evans, Mira Sovino, Gwyneth Paltrow, Tomi-Ann Roberts, Dawn Dunning, Zoe Brock, Romola Gara, Lauren Sivan, Liza Campbell, Léa Seydoux, Lauren O’Connor, Kate Beckinsale, Florence Darel, Jessica Barth, Sophie Dix, Mimi Haleyi, Eva Green, Elizabeth Karlsen, Heather Graham, Zelda Perkins, Judith Godreche, Lauren Sivan, Claire Forlani, Jessica Hynes, Lysette Anthony,…