Beden dili, insanların içinde yatan, hissettiklerini veya söylemek istediklerini farkında olmadan gözler önüne seren bir inanış. Öyle ki birçok internet sitesi ve kitapta beden diline göre analizler yapılıyor ve insanların aslında ne demek istedikleri ortaya konuluyor. Bunlar arasında kızgınlık, pişmanlık, yalanlar veya bastırılmış hatalar yer alır.

 

Buna benzer bir durum diplomaside son 48 saatte Ankara'da yaşanıyor. Öyle ki terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG/PYD'ye silah yardımı yapan ve üstüne güney sınırımıza terör örgütünün omurgasını oluşturduğu bir milis hazırlamayı gündemine alan ABD, Türkiye'de kritik temaslarda bulundu. ABD Başkanı Donald Trump'ın sıklıkla ters düştüğü ve Trump'ın sık sık bizzat yalanladığı ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Ankara'da temaslarda bulundu.
TILLERSON'IN HAREKETLERİ BELLİ EDİYOR
Geçtiğimiz Temmuz ayında Dünya Petrol Kongresi için İstanbul'a gelen ve sonrasında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere birçok isimle görüşen Tillerson'ın bu haftaki ziyareti çok daha yoğun geçti ve adeta "Washington Türkiye'yle ilişkisini düzeltmek istiyor" yorumunun yapılmasına neden oldu.[old_news_related_template title="Tillerson'a büyük şok! O anlar televizyonda yayınlandı..." desc="ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, temaslarda bulunmak için geldiği Lübnan'daki başkanlık sarayında hiç beklemediği bir şokla karşılaştı. Lübnanlı mevkidaşı Tillerson'ı karşılamadı, ABD'li bakan dakikalarca Lübnan Devlet Başkanı Avn ile görüşmeyi beklerken tek başına oturdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/rex2_16_9_1518686459.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/tillersona-buyuk-sok-o-anlar-televizyonda-yayinlandi-2222192/"]
Öyle ki her ne kadar resmi olarak böyle bir amaçları olmasa da ABD Dışişleri Bakanı'nın davranışları, ABD'nin Türkiye'ye karşı yaklaşımını ortaya koyuyor. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 3 saat 15 dakika süren yoğun bir toplantıdan çıkan Tillerson, bugün de yoğun bir görüşme trafiği içerisindeydi.

Tillerson ile mevkidaşı Çavuşoğlu, bu sabah saat 09:45'te Ankara Palas'ta bir araya geldi. Toplantı sonrasında basın mensuplarının karşısına çıkan Tillerson'ın hal ve tavrı da herhangi bir kazaya mahal vermemek için çaba gösterdiğini gözler önüne serdi. Trump ile geçtiğimiz aylarda "moron" ve "IQ testi" gerilimi yaşayan Tillerson'ın ikili görüşmenin ardından yapılan açıklamada önündeki kağıtta yazılanlara bağlı kaldığı belirtildi. Geçtiğimiz dönemde sık sık Ankara-Washington hattında yaşanan "yanlış anlaşılmalar" dolayısıyla dikkatli olan Tillerson'ın Çavuşoğlu ile görüşmesi de yaklaşık 13:00'te sona erdi.

Böylelikle 48 saat içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve mevkidaşı Çavuşoğlu'yla Türkiye'yle araları sıcak tutmak için "3 saat 15 dakika" formülünü uyguladığı gözler önüne seriliyor.