ABD'de göreve geldiği günden beri yabancı karşıtlığından prim yapan ve aralarında Türkiye'nin de olduğu bazı ülkelere ait havayolu şirketlerinin uçaklarına yasak getiren ABD Başkanı Donald Trump'ın bu yöndeki politikası güç kazanıyor.

abede

ABD'de Gümrük ve Sınır Güvenliği Hizmeti tarafından alınan yeni kanun gereği bundan böyle ABD sınırlarındaki güvenlik önlemleri ve kontroller sıkılaştırılacak. Alınan yeni karar kapsamında bundan böyle ABD'li sınır görevlileri gerekli durumlarda ülkeye giriş yapmak isteyenlerin akıllı telefon, tablet ve diğer cihazlarını inceleyebilecek. Cihazların şifrelerini isteyerek bu aygıtlarla derinlemesine inceleme gerçekleştirmek isteyen görevlilere şifreyi vermeyenlere ise yeni yaptırımlar geldi.

[old_news_related_template title="ABD uçuş yasaklarını kaldırdı" desc="ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ABD'nin, Ortadoğu'dan kalkan tüm uçuşlarda dizüstü bilgisayar yasağını kaldırdığı bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/kapak-120.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/abd-ucus-yasaklarini-kaldirdi-1939484/"]
Önceki gün onaylanan karar kapsamında istenilmesi durumunda akıllı cihazının şifresini ABD'li güvenlik görevlileriyle paylaşmayanların cihazlarına el konulabileceği açıklandı. Eğer ABD'ye giriş yapan yabancı uyruklu kişiler şifrelerini vermez ve bilgilerin paylaşılmasına izin vermezse ülkeye girişmelerine izin verilmeyeceği de ifade edildi. Yapılan açıklamada, bu sürecin genel güvenlik önleminin çok ufak bir parçası olduğu kaydedilirken, "Terörizmle ve diğer suçlarla mücadele için bu aramalar önemli" ifadesi kullanıldı.