Buluşmada AB'nin, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani ve AB Konseyi Dönem Başkanı Bulgaristan'ın başbakanı Boyko Borissov tarafından temsil edileceği haberde yer aldı. Zirvenin Sofya'da mı Brüksel'de mi yapılacağı henüz kesinlik kazanmadı.

[old_news_related_template title="Son dakika! Haberler çok vahim! 52 kişi otobüs faciasında yanarak can verdi" desc="Kazakistan'ın Aktau bölgesinde bir yolcu otobüsü hareket halindeyken yandı. Faciada 52 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Faciadan kurtulan 5 kişinin ise kontrollerinin devam ettiği ifade edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/kazakis.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-haberi-facia-otobus-yandi-52-olu-2178847/"]

AB liderleri ile Erdoğan arasındaki son buluşma geçen Mayıs ayında Brüksel'de tertiplenen NATO zirvesi sırasında gerçekleşmişti.

[old_news_related_template title="Türkiye-Almanya ilişkilerinde önemli gelişme!" desc="Türkiye ve Almanya ilişkilerinde yaşanan krizler nedeniyle, hükümetler arası yapılamayan görüşmeler bugün yeniden başlıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/turkalman.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/turkiye-almanya-iliskilerinde-onemli-gelisme-2177637/"]

Önemli konular raftan indirilmeyecek

Diplomatik çevrelerden sızan haberlere göre zirvede tarafları ayıran unsurlar gibi ortak çıkarlar da ele alınacak. AB'nin terörizm ile mücadele, göç politikası, enerji ve Erasmus programı çerçevesindeki öğrenci değiş tokuşu konularında Türkiye ile işbirliği yapabileceği belirtiliyor.

Mültecilere yardım projesi çerçevesinde Türkiye'ye yeniden üç milyar Euro'luk destek taahhüdünde bulunulmasının da ihtimal dahilinde olduğu öğrenildi. Konuya aşina diplomatlardan alınan bilgilere göre Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, Türk vatandaşlarına vize muafiyeti tanınması ve tam üyelik müzakerelerinde yeni başlıkların açılması bu yıl da söz konusu olmayacak.