Afrin operasyonu ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Gabriel'in mevkidaşı Çavuşoğlu ile Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili görüştüğü belirtilirken, Almanya'nın durumdan dolayı duyduğu endişenin dile getirildiği belirtildi.

[old_news_related_template title="Rusya altını çizdi! Son dakika Türkiye açıklaması" desc="Rusya'dan Türkiye'nin Suriye'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili kritik son dakika açıklamaları yapıldı. Kremlin sözcüsü tarafından verilen bilgilerde 'Türkiye ve Suriye hükümetleriyle temas halindeyiz' ifadeleri kullanıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/tanklar2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/rusyadan-turkiyenin-zeytin-dali-operasyonu-ile-ilgili-son-dakika-aciklamasi-2184728/"]

Reuters'ın Almanya Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı açıklamada, Gabriel ve Çavuşoğlu'nun Suriye'deki siyasi sürecin devam edilmesi konusunda hemfikir olunduğu belirtildi.