Alışveriş alışkanlıklarında adeta ezber bozan Amazon, yeni girişimiyle ezber bozmaya hazırlanıyor. Bir süredir gündemde olan ve test aşamasındaki 'kasiyersiz market' konsepti yarın resmen açılıyor.

Amazon Go olarak lanse edilen süper markete girenler kasada sıra bekleme derdiyle ya da cüzdanlarını yanlarında taşıma gibi zorunluluklardan kurtuluyor.

Müşteriler, mağazaya girişte akıllı telefonlarındaki uygulamayı okutuyor. Böylelikle Amazon, mağazaya kimin girdiğini anlayabiliyor. Müşteriler, mağazaya girişte akıllı telefonlarındaki uygulamayı okutuyor. Böylelikle Amazon, mağazaya kimin girdiğini anlayabiliyor.


Geçtiğimiz yıl Whole Foods Market isimli süpermarket zincirini satın alan Amazon'un bu yeni mağaza konsepti akıllı telefon üzerinden kullanılacak. Go isimli uygulamayı telefonuna indiren kullanıcılar, bu uygulama üzerinde kredi kartını tanımladıktan sonra telefondaki barkodu okutarak içeri giriş yapacak.

Raflardaki ağırlık sensörleri sayesinde hangi ürünün alındığı ve kameralar sayesinde ise kimin aldığı belirleniyor. Çıkışta bu ürünün ücreti kredi kartından alınıyor. Raflardaki ağırlık sensörleri sayesinde hangi ürünün alındığı ve kameralar sayesinde ise kimin aldığı belirleniyor. Çıkışta bu ürünün ücreti kredi kartından alınıyor.


Daha sonra hazır yemeklerden dilediğini alan tüketici mağazadan çıkarken aldığı ürün ya da ürünleri herhangi bir şekilde göstermeden ya da ödeme yapmadan elini kolunu sallayarak çıkabiliyor. Mağaza içerisinde farklı açılardan kamera ve sensörlerin olduğunu açıklayan yetkililer, "Eğer tüketici bir ürünü almaktan vazgeçerse tekrar rafa koyabilir. Böylelikle sanal sepetinden de bu ürün çıkarılmış olur" ifadesini kullandı.

Müşteri, elini cebine atmadan aldığı ürünle marketten çıkabiliyor. Müşteri, elini cebine atmadan aldığı ürünle marketten çıkabiliyor.


Mağazadan çıkarken, uygulamada tanımlı kredi kartı üzerinden fatura kesilirken, Amazon'da görevli yetkililer bu tür mağazaların sayısının artacağını duyurdu.

Alkol satılan bölümde çalışan bir görevlinin ise kimlik kontrolü yaptığı ve ona göre alkol satışına onay verdiği belirtilirken, ilk mağazanın 167 metre kare olduğu belirtildi.