Ortadoğu turunda dün Ankara'ya gelerek temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. Tillerson, terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'ye ağır silah vermediklerini söyledi.


Tillerson, "Ağır silah vermedik, dolayısıyla geri alacak silah yok" dedi. Geçmişte ABD, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'ye silah yardımı yaptığını kabul etmiş ve bu gelişme Ankara-Washington hattında ciddi bir krize sebep olmuştu.

Washington daha sonra YPG'ye verilen silahları geri alacağının garantisini vermişti.

[old_news_related_template title="Tillerson'a büyük şok! O anlar televizyonda yayınlandı..." desc="ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, temaslarda bulunmak için geldiği Lübnan'daki başkanlık sarayında hiç beklemediği bir şokla karşılaştı. Lübnanlı mevkidaşı Tillerson'ı karşılamadı, ABD'li bakan dakikalarca Lübnan Devlet Başkanı Avn ile görüşmeyi beklerken tek başına oturdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/rex2_16_9_1518686459.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/tillersona-buyuk-sok-o-anlar-televizyonda-yayinlandi-2222192/"]