Apple'ın yeni akıllı hoparlörü Homepod'un tahta yüzeylerde iz bıraktığı ortaya çıktı. Firma bu sorunu kabul etti. Apple, hoparlörlerinin yerini değiştirmek isteyen kullanıcıların eski yerdeki izden kurtulmak için masayı yağlamak zorunda kalabileceğini belitti.


2017'de piyasaya sürülmesi beklenen cihaz, gecikmelerin ardından geçen hafta satışa çıkmıştı. Apple, ürünle ilgili yardım sayfasını güncelleyerek bu durumdan endişe eden müşterilerinin Homepod'larını başka türlü yüzeylere koyabileceğini duyurdu.

izler

Şirket bu izlerin genelde birkaç gün içinde kendiliğinden geçeceğini, geçmezse ıslak bezle silinebileceğini açıkladı ve yine geçmemesi durumunda müşterilerine tahta mobilyanın üreticisinin tavsiye ettiği temizlik yöntemini kullanmalarını önerdi.

BBC'ye konuşan inceleme siyesi Pocket-lint'in kurucusu Stuart Miles, hayatında ilk defa böyle bir sorun gördüğünü söyleyerek, "İzi geçirmek için masayı zımparalayıp ahşap yağıyla yağlamam gerekti. Benim için büyük bir felaket değildi ama pahalı bir mobilyanın başına gelse üzücü olurdu" dedi.

Türkiye'de henüz satışa çıkmayan Homepod, ABD'de 350 dolara satılıyor.