Barzani, PKK'YPG'ye de çağrıda bulundu. "IKBY'nin topraklarından silahlı bir güç komşu bir ülkeye saldırmamalı. IKBY toprağı, komşu ülkelere saldırı düzenlenen bir meydan haline getirilmemelidir" diye konuşan "Silahlı kuvvetlerin de Barzani, IKBY'nin kanunlarına saygı duyulması lazım" dedi.

Barzani, "Prensip olarak herhangi askeri gücün topraklarımızdan komşu ülkelere saldırmasını istemiyoruz. Bu PKK için de geçerlidir. IKBY ve Irak'ın yeterince sorunu var, başka sorun istemiyoruz" diye konuştu.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'NA DAVET

IKBY Başbakanı Barzani, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na da davette bulunarak, "Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bağdat’ı ziyaret etti. Bir sonraki ziyaretinde Erbil'e gelmesini ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

MESUT BARZANİ'DEN DE AÇIKLAMA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) eski Başkanı Mesut Barzani de twitter hesabından attığı mesajda Afrin'e yönelik harekattan “çok kaygılı” olduklarını belirtti.  Barzani, “sivillerin ölümüne yol açtığını” iddia ettiği operasyona “hemen son verilmesini umduklarını" kaydetti.

“Savaş ve şiddetin tarihsel olarak Ortadoğu’daki sorunları daha da karmaşık hale getirdiğini” söyleyen Barzani, “bölgenin sorunları için en iyi olası çözüm, barışçıl yollardan geçiyor” dedi.