BBC Türkçe'de yer alan habere göre,  teknoloji sektörünün liderleri, girişimciler ve bilim insanları başvuru yapabilecek kişiler arasında bulunuyor.

Çin'in ekonomik ve sosyal olarak kalkınma amacıyla belirlediği hedefler arasında yurt dışından gelecek olan uzmanlar önemli bir yer ediniyor.

Sistem tanıtıldığında Çin'e 50 bin yabancı gelebilir.

[old_news_related_template title="Trump hakkında şoke eden iddia: Gorillerle konuşuyordu" desc="ABD Başkanı Donald Trump'ı küplere bindiren bir kitap ABD başta olmak üzere tüm dünyanın gündemine oturdu. ABD'li gazeteci Michael Wolff'un yazdığı 'Ateş ve Öfke: Trump'ın Beyaz Sarayı'nın İçinden' isimli kitapta yer alan bazı ifadeler şimdiden sosyal medyanın diline düştü. Trump'ın eski başdanışmanı Steve Bannon'ın Trump-Rusya ilişkisine dair bazı sözlerinin yanı sıra, kitapta yer alan 'Trump'ın goril kanalı' okuyanları hayrete düşürecek cinsten. Öte yandan Trump'ın avukatları kitabın basımının durdurulması için de harekete geçti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/trump-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/trump-hakkinda-soke-eden-iddia-gorillerle-konusuyordu-2160847/"]

ÜCRETSİZ BAŞVURU

Vize için başvurular ücretsiz olarak internetten yapılabilecek. Başvurulara kısa bir süre içinde cevap verileceği belirtildi.

Vize sahipleri ülkede 180 güne kadar kalabilecek, partnerlerini ve çocuklarını da getirebilecek. 2016'da Çin ülkeye gelecek yabancılar için düşük yetenekli kişilerin gelmesini engellemek adına bir sınıflandırma sistemi belirledi.

Belirlenen kriterler arasında Nobel ödülü ya da Olimpiyat madalyası sahibi olmak, önemli kültür ve sanat yapımlarının yönetmenliğini yapmak, bilim insanı olmak, büyük finans kurumlarında çalışmak ve iyi üniversitelerden mezun olmak gibi bazı maddeler var.