Türkiye'nin bugün saat 17.00 itibariyle Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu, tüm dünyada birinci gündem maddesi oldu.

Haberi manşetten okuyucularına aktaran Al Jazeera English, 'Afrin harekatı başladı, Türk jetleri YPG mevzilerini vuruyor' başlığını kullandı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Suriye'den Afrin ile ilgili ilk açıklama!" desc="Suriye'den Afrin'de başlatılan 'Zeytin Dalı Operasyonu' ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Operasyon hakkında kendilerini bilgi verildiğini yalanlayan Suriye, operasyonu kınadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/sur-sondakika-61.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-suriyeden-afrin-ile-ilgili-ilk-aciklama-2182891/"]

BBC'de de birinci haber Afrin operasyonu. 'Türk savaş uçakları saldırıyor' diyen BBC, Suriye'nin kuzeyinde yeni bir cephe açıldığını belirtti.

[old_news_related_template title="Afrin nerede? TSK, Afrin'e operasyon düzenledi! Afrin'in Türkiye için önemi ne?" desc="Afrin nerede? Türkiye'nin ve dünyanın önemli gündemlerinden biri... TSK, Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Afrin operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye sınırdaki PYD/YPG yapılanmasını ortadan kaldırmak istiyor. Zeytin Dalı Harekatı'ndan önce TSK Fırat Kalkanı Harekatı ile sınırı terör örgütü IŞİD'den temizlemişti. İşte Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili son dakika gelişmeleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/afrin-7.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/afrin-nerede-tsk-afrine-operasyon-duzenledi-afrinin-turkiye-icin-onemi-ne-2182768/"]

Gökyüzüne yükselen duman fotoğrafını ilk sayfasından veren Amerikan CNN International, 'Türk jetleri vuruyor, askeri harekat başladı' başlığıyla okuyucularının karşısına çıktı.

Amerikan Washington Post gazetesi, internet sayfasında 'Türkiye ABD'nin desteklediği YPG militanlarına karşı hava saldırısı başlattı' diyerek operasyonu duyurdu.

[old_news_related_template title="Dünya Afrin operasyonunu bu son dakika kareleriyle gördü" desc="Türkiye'nin uzun süredir planladığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da 'en kısa sürede başlayacağı' sinyalini verdiği Afrin Operasyonu başladı. Dünyanın gözünün de üzerinde olduğu Afrin Operasyonu, dış basın tarafından 'son dakika' olarak verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/pyd-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/dunya-afrin-operasyonunu-bu-son-dakika-kareleriyle-gordu-2182859/"]

Alman Deutsche Welle'nin başlığı 'Afrin'e 'Zeytin Dalı' başladı' oldu.