Suriye hükümeti güçlerinin başkent Şam yakınlarındaki muhaliflerin elinde tuttuğu Doğu Guta'da düzenlediği bombardımanlarda son iki günde ölenlerin sayısının 250'ye çıktığı bildirildi.

Bölgedeki saldırıların 2013'ten bu yana görülen en yoğun şiddet olayları olduğu ve ölenler arasında 50 çocuğun da bulunduğu kaydedildi. BM de bölgedeki durumun "kontrolden çıktığı" uyarısında bulundu.

Suriye Ordusu henüz, Doğu Guta'dan gelen ölüm haberleriyle ilgili bir yorum yapmadı, ancak top ateşinin yapıldığı bölgelere "hassas saldırılar" yapıldığını iddia etti.

"ÖLÜMÜ BEKLİYORUZ"

Kuşatma altındaki Guta'da yaşayan 22 yaşındaki Bilal Ebu Salah, Reuters'a konuştu. Eşinin 5 aylık hamile olduğunu söyleyen Salah, "Ölmek için sıramızı bekliyoruz. Tek söyleyebileceğim bu" diye konuştu. Bölgede gıda malzemesi bulunmadığına dikkat çeken Salah, "Neredeyse herkes sığınaklara inmiş durumda. Bir evin içinde en az 5-6 aile hayatta kalmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Afrin'deki son dakika gelişmesini böyle gördüler: Türkiye ilk kez rejimle çatıştı" desc="İngiltere'nin prestijli gazetelerinden Financial Times, dün Afrin'e giren Suriye hükümeti yanlısı güçlere Türkiye'nin açtığı ateşi duyurduğu haberinde, Türkiye'nin bu hamlesinin Suriye'deki iç savaşın daha da yoğunlaşması riskini arttırdığını yazdı. Times ise 'Türkiye ilk kez rejimle çatıştı' manşetini attı ve savaşın daha da karmaşıklaşabileceği uyarısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/afrinde-1_16_9_1519193058.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/afrindeki-son-dakika-gelismesini-boyle-gorduler-turkiye-ilk-kez-rejimle-catisti-2236563/"]

DOĞU GUTA'DA NELER OLUYOR?

Doğu Guta, muhaliflerin başkent Şam yakınlarında elinde tuttuğu son bölge. Rusya'nın desteklediği Suriye hükümeti yanlısı güçler Pazar gecesinden bu yana bölgeyi geri almak için saldırılarını yoğunlaştırdı.İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Pazar gecesinden bu yana düzenlenen top ateşi ve hava saldırılarında en az 250 kişinin öldüğünü açıkladı.

Doğu Guta çevresindeki 10 kasaba ve köye de yeni saldırılar gerçekleştirildiği belirtildi.

BM yaralıların çıkartılması ve yardım ulaştırılması için ateşkes ilan edilmesi çağrısı yaptı.