Haber kanalları, ABD'deki Reza Zarrab davasında tanıklık yapan FETÖ’cü eski polis Hüseyin Korkmaz'ın ABD'den iadesinin isteneceğini aktardı. ABD'deki Atilla davasında tanıklık yapan FETÖ'nün firari sanığı Hüseyin Korkmaz hakkında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesince tutuklama kararı verilerek, ABD’den iade edilmesi için talepname hazırlandı.

FETÖ lideri Fetullah Gülen’in da aralarında olduğu 67 sanıklı 17 Aralık Kumpas davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Korkmaz hakkında, yokluğunda tutuklama kararı verdi. Sanık Korkmaz’ın ABD’den iadesi için ABD'deki adli makamlara gönderilmek üzere iade talepnamesi hazırlayan mahkeme, talepnameyi ilgili bakanlığa gönderdi.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Hakan Atilla davasında jüriden flaş talep" desc="Noel ve yeni yıl tatili sonrasında bugün bir araya gelen jüri, Hakan Atilla konusunda görüşmeye devam ediyor. Reuters'ın son dakika şeklinde geçtiği haberde, jüri üyelerinin hakime, 'Bazı suçlar konusunda anlaşsak bazılarında anlaşamazsak ne yapmalıyız' diye sorduğu belirtildi. Hakim Richard Berman'ın jüriye, görüşmeye devam ederek bir sonuca ulaşmaya çalışmalarını tavsiye etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/atilla-ve-zarrab-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/atilla-hakan-davasinda-juriden-flas-talep-2158916/"]

Yine FETÖ lideri Gülen’in de aralarında bulunduğu 69 sanıklı 25 Aralık kumpas davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de, aynı gerekçelerle sanık Korkmaz hakkında yokluğunda tutuklama kararı vererek, iadesi için talepname hazırlayıp bakanlığa gönderdi. 25 Aralık kumpas davası kapsamında tutukluyken, 9 Şubat 2016'da tarihli duruşmada oy çokluğuyla tahliye edilen Korkmaz, '17 Aralık Kumpas davasında da tutuksuz olarak yargılanıyordu. ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen Korkmaz hakkında 8 Haziran 2017 tarihli duruşmada yakalama kararı çıkarılmıştı.