İsveçli gazeteci Kim Wall, 10 Ağustos 2017'de haber yapmak için mucit Peter Madsen'ın denizaltısına gittikten sonra kaybolmuş, 10 gün sonra parçalara ayrılmış cesedi Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da denizde bulunmuştu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre savcılar, yaptıkları soruşturmayla Madsen'ın Wall'ı ya boğarak ya da boğazını keserek öldürdüğü sonucuna vardıklarını açıkladı.

Madsen, gazeteci Wall'un bedenini parçalara ayırdığını kabul ediyor ancak bilerek öldürdüğünü reddediyor.

Madsen'ın davası 8 Mart'ta başlayacak.

[old_news_related_template title="Trump'tan mülteciler için şoke eden ifade!" desc="ABD Başkanı Donald Trump'ın Oval Ofis'te mülteciler konulu bir görüşmede sinirlenerek 'bu b.k çukuru ülkelerden niye bu insanları kabul ediyoruz?' cümlesini sarf ettiği bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/tru.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/trumptan-multeciler-icin-soke-eden-ifade-2170324/"]

"OLAĞAN DIŞI VE VAHŞİ"

Madsen önceden tasarlanmış cinayetten yargılanacağı gibi, bedeni parçaları ayırma ve "birleşmeden daha farklı ve tehlikeli bir biçimde cinsel ilişki kurma" suçlamalarından da hakim karşısına çıkacak.Danimarka'da ömür boyu hapis genelde 15-17 yıllık bir süreye denk geliyor, ancak suçluların daha uzun kaldığı da görülebiliyor.

Savcılar daha önce Madsen'ın Wall'ı bir cinsel fantezinin parçası olarak öldürdüğünü öne sürmüştü.

Bütün iddianamenin 23 Ocak'ta kamuya açıklanacağı belirtildi.

[old_news_related_template title="Kolombiya'da facia: En az 9 ölü" desc="Kolombiya'da bir köprü inşaatı sırasında yaşanan çökmede en az 9 işçi hayatını kaybetti. Arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/kolom.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/kolombiyada-facia-en-az-9-olu-2175366/"]

Ancak Savcı Jakob Buch-Jepsen, bu davanın 'olağandışı ve çok vahşi' olduğunu vurgulayarak medyadan kamuoyu ile paylaşacakları detaylar konusunda hassas olmalarını istedi.

Wall'a yapılan otopside genital bölgesi ve kaburga kemiklerinde 'öldüğü sırada ya da öldükten çok kısa bir süre sonra gerçekleştirilen' bıçak izlerinin olduğu tespit edilmişti.

Daha önce Madsen'e ait olduğu söylenen bir sabit diskin içinde kafası kesilerek öldürülen kadınların olduğu videolar bulunmuştu.

[old_news_related_template title="Türkiye'nin özgürlük notu 6 puan geriledi" desc="Washington merkezli Özgürlük Evi (Freedom House), 2017 yılına ilişkin Basın Özgürlüğü Raporu'nu açıkladı. 'Demokrasi Krizde' başlıklı raporda Türkiye ilk kez 'özgür olmayan' ülkeler kategorisine düşürüldü. Türkiye daha önce 'kısmen özgür' kategorisinde yer alıyordu. Özgürlük Evi'nin raporunda, Türkiye'nin özgürlük notu geçen yıla göre 6 puan geriledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/basin.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/turkiyenin-ozgurluk-notu-6-puan-geriledi-2176891/"]

Suçlamaları reddeden Madsen, sabit diskin kendisine ait olmadığını, laboratuvarında çalışan herkesin bu diske erişiminin bulunduğunu söyledi.

Madsen, polise verdiği ilk ifadede, 10 Ağustos gecesi Wall'u hava karardıktan sonra karaya bıraktığını belirtmişti.

Ancak daha sonra ifadesini değiştiren Madsen, Wall'un denizaltının yaklaşık 70 kilogram ağırlığındaki kapağının kafasına düşmesiyle öldüğünü söylemişti.