Dün sıcak saatlerin yaşandığı sınır hattındaki Zeytin Dalı Operasyonu, İngiliz basınında geniş yer buldu. Financial Times, BBC, Telegraph ve Daily Mail, KCK, PKK, YPG ve IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonu okuyucularına kapsamlı bir şekilde duyurdu.

Financial Times: Türkiye ABD´ye meydan okudu ve Suriye´ye operasyon başlattı


İngiltere´nin en saygın gazetelerinden Financial Times `Türkiye ABD´ye meydan okudu ve operasyon başlattı´ başlıklı yazısında, Türk savaş jetlerinin Suriye´nin kuzey doğusunu dün akşamdan itibaren bombalamaya başladığını yazdı. Financial Times, Suriye´deki savaşta yeni cephelerin açılmasının Türkiye'nin Suriye'dekileri destekleyen ABD ile ilişkilerini gerginleştireceği yorumunu yaptı.

[old_news_related_template title="ABD ordusundan son dakika açıklaması: Türkiye bize bilgi verdi! Afrin bizim için..." desc="ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Votel'den Zeytin Dalı operasyonuna dair son dakika açıklaması geldi. Votel, Afrin'in kendilerinin operasyon alanı olmadığını ve Türkiye'nin Afrin operasyonu konusunda kendilerine bilgi verdiğini söyledi. CENTCOM Komutanı, 'Askeri kaynaklarımızla bu bölgeye (Afrin) belirgin bir dikkatimizi veriyor değiliz' şeklinde konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/1-232.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/centcom-turkiye-bize-bilgi-verdi-2183315/"]

BBC: Türk savaş uçakları Afrin´e operasyon başlattı


İngiliz yayın kuruluşu BBC, Türk savaş uçaklarının Suriye´nin kuzeyine yönelik hava saldırılarında bulunduğunu ve bu hareketin Türkiye ile ABD arasındaki tansiyonu yükseltebileceğini yazdı. BBC, Türkiye'nin terör örgütü YPG´yi Afrin bölgesinden temizlemek istediğini de aktardı.

Telegraph: Türkiye ABD destekli gruplara saldırı başlattı


Gazete, Türk savaş uçaklarının Suriye´nin Afrin bölgesindeki ABD destekli terör örgütü YPG´ye karşı bombaladığını yazdı. Telegraph gazetesi, Türkiye´nin dün akşam başlattığı operasyonun, ABD´nin Türkiye ile Suriye arasında omurgasını terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin oluşturduğu 30 bin kişilik sınır güvenlik gücü kuracağı planının ardından geldiğini ekledi.

[old_news_related_template title="Dünya Afrin operasyonunu bu son dakika kareleriyle gördü" desc="Türkiye'nin uzun süredir planladığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da 'en kısa sürede başlayacağı' sinyalini verdiği Afrin Operasyonu başladı. Dünyanın gözünün de üzerinde olduğu Afrin Operasyonu, dış basın tarafından 'son dakika' olarak verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/pyd-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/dunya-afrin-operasyonunu-bu-son-dakika-kareleriyle-gordu-2182859/"]

Guardian: Türkiye Suriye´de Kürt kontrolündeki bölgeleri bombalıyor


Guardian da Türk jetlerinin Afrin bölgesini bombalamaya başladıklarını yazdı. Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın YPG'ye karşı Türkiye'nin askeri sınır operasyonlarını genişleteceği sözünü de hatırlattı. Guardian, Zeytin Dalı adı verilen operasyonun terör örgütü YPG´nin Afrin´dem temizlenmesini amaçladığını da aktardı

Daily Mail: Türkiye savaş uçaklarıyla Suriye´ye operasyon başlattı


Türkiye'nin cumartesi günü `Zeytin Dalı´ operasyonu başlatarak terör örgütü YPG'yi Suriye'nin kuzeyinden temizlemeyi istediğini yazdı.