Fransa'nın TSK'nın hafta sonu başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu hakkında taraflı açıklamalarının ardından İngiltere'den bugün bir açıklama geldi.

[old_news_related_template title="Afrin'de flaş gelişme: ÖSO 4 noktayı daha ele geçirdi!" desc="Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda önemli son dakika gelişmeleri yaşandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/flas880x487-8.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/afrinde-flas-gelisme-oso-4-noktayi-daha-ele-gecirdi-2184863/"]

Reuters'ın İngiltere Başbakanı Theresa May'in sözcüsüne dayandırdığı açıklamada, İngiltere'nin yaşananları takip ettiği ve 'Türkiye'nin sınırını koruma hakkı olduğu" belirtildi.

[old_news_related_template title="Rusya altını çizdi! Son dakika Türkiye açıklaması" desc="Rusya'dan Türkiye'nin Suriye'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili kritik son dakika açıklamaları yapıldı. Kremlin sözcüsü tarafından verilen bilgilerde 'Türkiye ve Suriye hükümetleriyle temas halindeyiz' ifadeleri kullanıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/tanklar2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/rusyadan-turkiyenin-zeytin-dali-operasyonu-ile-ilgili-son-dakika-aciklamasi-2184728/"]

Basının sorularını yanıtlayan May'in sözcüsü, "Türkiye'nin sınır güvenliğini koruma hakkını tanıyoruz. İngiltere, Türkiye ve diğer müttefiklerle yakın temasta bulunarak Türkiye'nin güvenliğini koruma ve bölgeye istikrar getirerek olayların büyümesini engellemeye hazır" ifadesini kullandı.