Press TV'de yer alan haberde ülkenin güneybatısından kalkan uçak Tahran'dan Yasuj'a gidiyordu.

İranlı yetkililer uçağın İsfahan'da düştüğünü açıklarken, Aseman Airlines'a ait uçakta yaklaşık 50-60 yolcu olduğu kaydedildi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, radardan kaybolduktan sonra düştüğü açıklanan uçakta 66 kişinin olduğu belirtildi. Aseman Havayolları'nın sözcüsü, "Maalesef uçakta bulunan herkes hayatını kaybetti" ifadesini kullandı.

[caption id="attachment_2228864" align="alignnone" width="562"]Uçağın düştüğü nokta resmi makamlar tarafından haritada gösterildi. Uçağın düştüğü nokta resmi makamlar tarafından haritada gösterildi.[/caption]

İran yerel basınında yer alan haberlere göre görgü tanıkları uçağın İsfahan'daki tarlalara acil iniş yaptığını iddia ederken, bazı kaynaklar kazadan sağ kurtulanların olabileceğini ifade ediyor. Fakat yapılan resmi açıklamada, kazadan sağ kurtulan olmadığı açıklandı.

[old_news_related_template title="Yolcu uçağı Moskova'ya düştü" desc="Rusya'nın Saratov Havayolları'na ait bir yolcu uçağı Moskova'da düştü. Tass haber ajansı, kazada kurtulan olmadığını aktardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/mosko.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/yolcu-ucagi-moskovaya-dustu-2215089/"]

Öte yandan olayla ilgili bir soruşturma başlatıldığı da açıklanırken Tasnim Haber Ajansı'na konuşan yetkililer, "Olay yerine ilk yardım helikopteri gönderdik fakat ambulans göndermek, dağlık bir alan olduğu için oldukça güç" dedi.

PİLOT DAHA ÖNCE BİR FACİAYI ENGELLEMİŞ

Haber ajansı ISNA'ya konuşan Acil Afet ve Yardım Birimi Sözcüsü Motjaba Khaledi, "Uçak Semirom yakınlardaki dağlık alana düştü" dedi. İsfahan bölgesinin acil durum ve tıbbı destek departmanının direktörü Ghafur Rastin, "Uçağın düştüğü alan dağlık fakat olayla ilgili henüz bir şey bilmiyoruz" dedi.

Fransız-İtalyan uçak üreticisi ATR firmasının yaptığı ATR 72, 78 yolcu taşıyabiliyor ve 2 pilot tarafından kontrol ediliyor. İran medyasında yer alan haberlerde, uçağın pilotunun 2013'te ATR tipi bir başka uçağı Yasuj Havalimanı'na motorun çalışmaması dolayısıyla acil iniş yaptırdığı belirtildi.

Detaylar geliyor...

[old_news_related_template title="Mattis: Türkiye ile hemfikiriz" desc="ABD Savunma Bakanı Mattis, Suriye ve Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. TSK'nın terör örgütleri PKK, KCK, PYD/YPG ve IŞİD'e karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili konuşan Mattis, 'IŞİD'den kurtarılmış bölgelerin yönetimlerinin yerel halka ve yönetime bırakılması konusunda Türkiye ile hemfikiriz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/2017-04-24t135905z_1604748554_rc1565eaf7e0_rtrmadp_3_usa-mattis-afghanistan_16_9_1518938667.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/mattis-turkiye-ile-hemfikiriz-2228673/"]