Suriye’de gerçekleştirilebilecek herhangi bir kara harekatının 29-30 Ocak’ta Soçi’de yapılması planlanan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ni etkileyebileceğini belirtti.

[old_news_related_template title="Son dakika! TSK, Afrin'e 'Zeytin Dalı Harekatı' başlattı! İşte Afrin operasyonunda son durum" desc="Afrin Harekatı'na ilişkin bir son dakika haberi geldi! Diyarbakır 8. Ana Jet üssünde konuşlu bulunan F-16 savaş uçakları tam donanımlı olarak havalanarak Suriye tarafına hareket etti. Türk Savaş uçakları sınırdaki PYD mevzilerini bombalarken ÖSO birlikleri de Afrin'e doğru ilerliyor. TSK'dan yapılan açıklamada harekatın isminin 'Zeytin Dalı Harekatı' olduğu duyuruldu. İşte Afrin operasyonunda son durum..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/sur-sondakika-58.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-haberi-afrin-harekati-basladi-turk-savas-jetleri-pydyi-bombaliyor-2182690/"]

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabir Ensari, Afrin operasyonu konusunda basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, şu ifadeleri kullandı:

"Herhangi bir kara harekatı kongreyi olumlu veya olumsuz olarak etkileyebilir. Suriye'deki ateşkesin garantör ülkelerinin (Rusya, Türkiye ve İran) böyle bir şeyin olmaması için harekete geçeceklerini umarız."