Geçmiş dönemde Türkler'e karşı yaptığı açıklamalarla tepki çeken Poggenburg'un geçen hafta söyledikleri uluslararası kamuoyunda büyük bir tartışma yaratmıştı. Türkler'in sözde Ermeni soykırımı işlediğini öne süren Poggenburg, "Bu kimyon tüccarları şimdi kalkmış bize tarih ve vatan ile ilgili bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Çok da kurnazca. Bu deve sürücülerinin asıl nereye ait olduklarına iyi bakması gerekiyor" demişti.

Bu açıklamalar başta Alman siyasetçiler ve Almanya'da yaşayan Türk toplumları tarafından tepki çekerken, Poggenburg'a hiç beklemediği yerden tokat gibi cevap geldi. Poggenburg'a ırkçı partisi AfD'den yanıt geldi. Alman basınında yer alan haberlere göre AfD, Andre Poggenburg'a uyarıda bulundu.

[old_news_related_template title="Irkçı AfD'nin başkanı saçmaladı: Deve süren Türkler" desc="ALMANYA’da aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif Partisi’nin (AfD) Saksonya- Anhalt Eyalet Parti lideri Andre Poggenburg (42), dün akşam yine Türklere çattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/afd_16_9_1518701827.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/irkci-afdnin-baskani-sacmaladi-deve-suren-turkler-2223179/"]

Poggenburg'un bu konuda hassas olması gerektiği açıklanırken, ırkçı siyasetçinin nefret suçu işlemekten yargılanmasının gündemde olduğu da ifade edildi. Yapılan açıklamada AfD'nin federal yönetim kurulu oybirliğiyle Poggenburg'un açıklamalarını kınadı. AfD'nin sözcüsü Christian Luth, bu kararın AfD tarafından oy birliğiyle alındığını ifade etti.

Öte yandan Dresden'deki savcılık, yapılan şikayetler üzerine Poggenburg'un açıklamalarıyla ilgili bir soruşturma başlatılacağını da duyurdu.