Netanyahu, İsrail'in İran'a karşı harekete geçmesinin ihtimaller dahilinde olduğunu dile getirdi. Tahran yönetiminin Dünya'nın en büyük tehlikesi olduğunu söyleyen Netanyahu, etkinlikte İsrail hava sahasında düşürülen bir drone parçasını da göstererek, bunun İran'a ait olduğunu söyledi.

Netanyahu, "İsrail, terör ilmiğini boynunda taşımaya izin vermeyecektir. Gerekli olması durumunda, İran'a karşı mücadele edeceğiz" ifadesini kullandı. Netanyahu, elindeki drone parçasını kaldırarak, salonda oturan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'e seslendi. Netanyahu, "Bu size tanıdık geldi mi? Gelmeli, çünkü bu bizim hava sahamızda düşürülen sizin drone'unuzun parçası" dedi.

Fotoğraf: Twitter Fotoğraf: Twitter


Netanyahu'nun bu açıklamaları salonda soğuk bir rüzgar esmesine sebep oldu. Netanyahu'nun açıklamalarının ardından Zarif'ten açıklama geldi. Zarif, "İsrail, suç politikasının sorumluluğundan kaçmaya çalışıyor" ifadesini kullandı.

Zarif, "İsrail'in yenilmezlik miti çöktü ve paramparça oldu" ifadesini de kullandıktan sonra, "Karikatürümsü bir sirk için izleyici arıyorsunuz siz. Yanıt vermeye layık bir suçlama bile değil. O yüzden şimdi daha ciddi konulara geçiyorum" diyerek İsrail başbakanını geçiştirdi. Zarif, İran'ın diyalogdan yana olduğunu dile getirdi.