Avrupa'da temaslarda bulunan ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Washington'a dönerken açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mattis, TSK'nın terör örgütlerine karşı ve sınır güvenliğini sağlamaya yönelik başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili konuştu.

Mattis, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Ankara'da temaslarda bulunduğunu ve iki ülke arasındaki pürüzlere sebep olan konuları görüştüğünü dile getiren Mattis, "Türkiye ile kurtarılmış bölgelerin kontrolünün o bölgelerde bulunan yerel halka ve yönetime bırakılması gerektiği konusunda hemfikiriz. Türkiye ile kontrolü ele alan bölgedekiler ve diğer tüm kışkırtıcı ve dikkati dağıtan alanlarda Türkiye ile çalışacağız" dedi.

[old_news_related_template title="ABD'den Türkiye'ye 3 saat 15 dakika formülü" desc="Ankara-Washington hattında büyüyen gerilim devam ederken Ankara'dan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson geçti... Geçtiğimiz Temmuz ayında yaptığı temaslarda İstanbul'a giden Tillerson'ın, ABD'nin Türkiye'ye verdiği önemi gösterircesine hareket etmesi dikkatlerden kaçmadı. Öyle ki Tillerson, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan ve mevkidaşı Çavuşoğlu ile saatlerce toplantı yaptı ve basının karşısında önceden yazılmış metne sadık kaldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/rex2-1_16_9_1518781983.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abdden-turkiyeye-3-saat-15-dakika-formulu-2225156/"]

Mattis, Türkiye'nin bir müttefik olduğunu hatırlatırken, Tillerson ile mevkidaşı Çavuşoğlu'nun birçok konuda görüştüğünü ve bazı konularda çözüm sağlandığını da dile getirirken, "Hangilerinin çözüldüğünü söyleyemem fakat bunlar üzerinde çalışıyoruz" ifade etti.

Tillerson, Menbiç ve Afrin ile ilgili olarak da, bölgedeki işleyiş üzerinde görüşmelerin devam ettiğini söyledi.