Portekiz'de temaslarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve NATO müttefikleriyle görüştüğü belirtildi. Temaslarda bulunan Stoltenberg, Türkiye'nin Zeytin Dalı Operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

[old_news_related_template title="NATO'dan Sözcü'ye Afrin açıklaması" desc="TSK'nın başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu hakkında NATO, Sözcü'ye özel açıklamalarda bulundu. İsmi açıklanmayan üst düzey bir yetkili, 'NATO'nun Suriye'de bir varlığı yoktur. Türkiye kırılgan bir bölgede bulunuyor ve terörizmden ciddi hasar gördü. Her ülkenin kendini savunma hakkı vardır' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/afr-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/natodan-sozcuye-afrin-aciklamasi-2183691/"]

Stoltenberg, gelişmeleri takip ettiğini ve temaslarda bulunduğunu söylerken, "Türkiye terörizmden en çok etkilenen müttefikimiz ve bütün ülkelerin kendini savunma hakkı var. Fakat bunun uygun ve orantılı olması gerek" dedi.

Stoltenberg, "Türkiye NATO müttefiklerini bu hafta Suriye'nin kuzeyindeki operasyonla ilgili bilgilendirdi. NATO, Suriye'den gelen füzelere karşı Türkiye'ye hava savunma desteği veriyor" ifadesini kullandı.