Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vatikan'da bugün gerçekleştireceği Papa Francesco görüşmesi ve sonrasında başkent Roma'da İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Başbakan Paolo Gentiloni ile temaslarda bulunması öncesinde İtalyan güvenlik güçleri teyakkuzda.

Roma Emniyet Müdürüğü'nün aldığı karara göre Erdoğan'ın ziyareti sırasında Roma'da adeta hayat duracak. Pazar gününden Pazartesi akşamına kadar kenette 3500 güvenlik görevlisi bölgede yoğun güvenlik önlemleri alacak.

Kaynak: T.C. Cumhurbaşkanlığı Kaynak: T.C. Cumhurbaşkanlığı


İtalya Başbakanı Gentiloni'yle Roma'daki Başbakanlık Sarayı'nda görüşecek Erdoğan bu toplantının ardından İtalyan yöneticileriyle yemekli toplantıda bir araya gelecek. İtalyan basınında yer alan haberlere göre Roma'nın kent merkezinde bir yeşil bölge oluşturulacağı ve bu alanda herhangi bir gösteriye izin verilmeyeceği belirtildi.

"TÜRK YOLCULARA EYLEM RİSKİ"


Güvenlik önlemleri kapsamında, “nükleer, biyolojik, kimyasal ve radyolojik” tehlikelere karşı eğitilen NBCR timleri de hazırda tutulacak. İtalyan ANSA haber ajansı, “Kürt toplumuyla birlikte” gösteri ya da eylem yapmasından şüphelenilen derneklerin de özel olarak izleneceğini yazdı. Il Tempo gazetesi de geçen hafta baş sayfasından “Erdoğan’ın Roma’ya gelmesi nedeniyle gizli servis alarmda” başlıklı bir haber yayımlayarak, “Kürt toplumu tarafından, Avrupa’daki havaalanlarında Türk yolculara yönelik eylemler” düzenlenmesi riskinin de ele alındığını yazdı.