Muz yerken çok seksi olduğu gerekçesiyle ceza alan aktristin hikayesinden sonra bugün Mısır'da yine bir "provokatif" krizi yaşandı. Mısırlı yetkililer, Gawhara sahne ismiyle ülkede dansöz olarak çalışan Ekaterina Andreeva'yı sınır dışı etme kararı aldı.

 

Arapça'da "mücevher" anlamına gelen Gawhara'nın 6 Şubat'ta bir gece kulübünde çekilen videolarının viral olmasının ardından gözaltına alındığı belirtildi. Yetkililer, Andreeva'nın kıyafetinin uygun olmadığını ve fazla provokatif olduğunu duyururken, "31 yaşındaki dansçının standartların dışında kalan dansöz kostümü gençleri cinsel olarak uyarabilir" ifadesini kullandı. Yetkililer ayrıca genç dansçının Mısır'da yaşamak ve çalışmak için gerekli izinlerinin olmadığını aktardı.

Bu gelişmenin ardından Andreeva, "Giydiğim kostüm birçok Mısırlı dansçının giydiğinden hiç de farklı değil" yorumunu yaptı. İddialar üzerine bir açıklama yapan Andreeva'nın avukatı Muhammed Salih, müvekkilinin giydiği kıyafetin Turizm Bakanlığı tarafından koyulan kurallara uygun olduğunu ve Andreeva'nın Mısır'da çalışma izni taşıyan tek yabancı dansöz olduğunu söyledi.

rusyda

Salih, Andreeva'nın Kahire'de gözaltında olduğunu ve ulusal güvenliğe tehdit olduğu gerekçesiyle sınır dışı edileceğini aktardı.