Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile İran Dışişleri Bakanı Muhammed Zarif'in Suriye konusunu telefonla görüştüğü açıklandı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, görüşmenin ana maddesinin Rusya'nın evsahipliğinde gerçekleştirilecek Suriye Halkı Kongresi olduğu belirtildi.

[old_news_related_template title="Türkiye-Rusya arasında sıcak diplomasi trafiği" desc="Türkiye ile Rusya arasında son günlerde yoğun bir diplomasi trafiği yaşanıyor. Suriye'de bulunan Rus üslerinin 'drone'larla vurulmasıyla yükselen tansiyon iki ülkeden gelen açıklamalarla yerini sakinliğe bıraktı. Dün akşam saatlerinde TSİ 20.00 sularında Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü ve saldırının ardında Türkiye'nin olmadığını bildiklerini söyledi. Bu görüşmenin ardından henüz 24 saat bile geçmemişken bu kez iki ülkenin dışişleri bakanları bir görüşme gerçekleştirdi. Peki Türkiye-Rusya hattında neler yaşandı?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/trrusya.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/turkiye-rusya-arasinda-sicak-diplomasi-trafigi-2170814/"]

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin telefon üzerinden Suriye konusunu konuşmuş ve Şam yönetiminin saldırı düzenlemesinin Astana Süreci ve Soçi Zirvesi'nin olumlu katkılarını bertaraf edebileceği belirtilmişti.